imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple патентова нова технология за безжично зареждане на iPhone


Преди време ви показахме пробива в технологичните възможности за безжично зареждане на iPhone, който осъществиха от Qualcomm. Сега изглежда и от Apple са предприели стъпки в тази посока.

Apple подаде заявка за патент на технология, която дава възможност за зареждане на електрически устройства, като iPhone, чрез индукция и без необходимостта от използване на допълнителен хардуер. Системата използва за целта съществуващите в корпуса на устройството електрически намотки на вибрационните и аудио компоненти. Според патента, те ще изпълняват двойни функции – освен тези, с които по принцип са натоварени, те ще служат и за индуктивно “пренасяне” на енергия. Проблемът при тази система е, че дори и с допълнителен хардуер времето за зареждане на батерията ще бъде доста дълго. Технологичните подробности относно патента можете да видите тук. Това, което вълнува повечето от нас, обаче е дали в скоро време ще можем да видим iPhone, който да има възможност за безжично зареждане.

Снимка: Patently Apple
Снимка: Patently Apple

След като конкурентите вече предлагат такива решения, можем да очакваме и Apple да се присъедини към тях. Както по-рано ви съобщихме, един от основните доставчици за компоненти на iPhone, Qualcomm, вече разработи нова технология, благодарение на която за пръв път металните смартфони ще могат да се зареждат безжично. Така, че защо да не видим безжичното зареждане още в iPhone 7 догодина?

Източник: Patently Apple

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.