iPhone-6s-Battery-Issues

Apple патентова нова технология за безжично зареждане на iPhone

#Новини
2015. 10. 10.

Преди време ви показахме пробива в технологичните възможности за безжично зареждане на iPhone, който осъществиха от Qualcomm. Сега изглежда и от Apple са предприели стъпки в тази посока.

Apple подаде заявка за патент на технология, която дава възможност за зареждане на електрически устройства, като iPhone, чрез индукция и без необходимостта от използване на допълнителен хардуер. Системата използва за целта съществуващите в корпуса на устройството електрически намотки на вибрационните и аудио компоненти. Според патента, те ще изпълняват двойни функции – освен тези, с които по принцип са натоварени, те ще служат и за индуктивно “пренасяне” на енергия. Проблемът при тази система е, че дори и с допълнителен хардуер времето за зареждане на батерията ще бъде доста дълго. Технологичните подробности относно патента можете да видите тук. Това, което вълнува повечето от нас, обаче е дали в скоро време ще можем да видим iPhone, който да има възможност за безжично зареждане.

Снимка: Patently Apple
Снимка: Patently Apple

След като конкурентите вече предлагат такива решения, можем да очакваме и Apple да се присъедини към тях. Както по-рано ви съобщихме, един от основните доставчици за компоненти на iPhone, Qualcomm, вече разработи нова технология, благодарение на която за пръв път металните смартфони ще могат да се зареждат безжично. Така, че защо да не видим безжичното зареждане още в iPhone 7 догодина?

Източник: Patently Apple

Добави коментар