imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple планира значителни подобрения на Photos за iOS и OS X


Photos приложението несъмнено е един от най-често използваните компоненти както при iOS, така и при OS X. Все пак на възхитителната камера на iPhone устройствата – и особено iPhone 6s, отива също толкова функционален ап за изображения. Ето какви са плановете на Купертино за Photos.

Както вероятно си спомняте, миналата година Apple реши да прекъсне iPhoto приложението и да го замени с Photos. Това се случи през април, с идването на OS X Yosemite 10.10.3. При промяната обаче, някои функционалности на iPhoto така и не бяха интегрирани в новия Photos ап.

Тим Кук и колегите му смятат да ни зарадват с пакет от настройки и функции, които да доближат Photos до предишния избор от възможности при предшественика му. Информацията е на анонимен източник, който е близък до Apple и разработването на приложението.

iPhoto смяна с Photos
При прехода от iPhoto към Photos някои функционалности на приложението не бяха включени в него.

Като примерни функции, които не успяхме да видим във Photos, са възможността за корекции с четка, редактирането на EXIF данните на дадено изображение, както и настройването на яркостта на маркирана част от картината. Photos за Mac също така не позволява преименуването на масив от изображения, за разлика от iPhoto преди.

Всичко това най-вероятно ще се промени до края на годината, твърди източникът. Очакваме както iOS 10, така и OS X 10.12, и Apple явно планира да ни поднесе и Photos изненада покрай другите подобрения в операционните системи. Най-вероятно възвръщането на функционалностите ще постави приложението на равнище, близо до това на iPhoto 9.6.1 по думите на анализатора.

Photos for Mac

Любителите на Aperture обаче няма да имат повод за радост. По-професионалното приложение също бе премахнато от Mac App Store миналия април, но няма планове за връщането му към Photos за OS X.

Интересното е, че все пак Aperture и iPhoto си остават налични за потребителите, които са ги имали инсталирани преди промяната. Новите фенове на Apple обаче нямат достъп до тях. iPhoto бе част от цяла една ера за Купертино – с пускането си през 2002 година и участието си в iLife пакета, приложението се превърна в любимец на всички.

Споменавайки OS X 10.12, стана ясно, че е твърде вероятно и любимият ни дигитален асистент Siri също да се появи за Mac за пръв път.

Източник: Apple Insider.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.