imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple подготвя Magic Trackpad 2, Magic Mouse 2 и Magic Keyboard


Системните файлове на последната бета версия на десктоп операционната система на Apple – OS X 10.11.1 показаха, че от Купертино се подготвят да пуснат на пазара три нови продукта – Magic Trackpad 2, Magic Mouse 2 и Magic Keyboard.

Още през миналия месец ви съобщихме, че от Apple вероятно в скоро време ще обновят своите Magic аксесоари. В тогавашната информация обаче се споменаваха само очакваните нови безжична мишка и клавиатура, но не и, че ще има нов тракпад. Все пак, обновяването на тези аксесоари няма да бъде изненада за никого, тъй като това са едни от Apple продуктите, които не са претърпели съществени промени от най-много време. Magic Mouse е на пазара от 2009 година, Magic Trackpad – от 2010 г., а безжичната клавиатура на Apple получи последния си значим ъпдейт през 2011 година. Оттогава технологиите се развиха значително и беше крайно време от Apple да ни зарадват с ново поколение на своите безжични периферни устройства. От Consomac разкриха, че последната бета версия на OS X El Capitan – 10.11.1, загава за скорошната поява на новите устройства.

14525-10133-magic-keyboard-capture-lНай-вероятно Magic Mouse 2 и Magic Keyboard ще включват Force Touch технологията, която вече беше включена във вградените тракпади на 12-инчовия MacBook и новите MacBook Pro компютри. Благодарение на това нововъведение, аксесоарите ще могат да усещат силата на допир, която прилагате, и в зависимост от нея, ще могат да изпълняват различни команди.

magic_mouse_2_fccMagic Mouse 2, Magic Trackpad 2 и Magic Keyboard ще имат и обновен по-тънък дизайн. Освен това, техните батерии вече ще бъдат вградени и презареждащи се. Така ще отпаднат стандартните АА батерии, захранващи настоящето поколение на тези устройства. Новите аксесоари със сигурност ще ползват и по-модерна Bluetooth технология (вероятно Bluetooth 4.2), което ще подобри качеството на връзката с компютъра и ще осигури по-дълъг живот на батерията им.

oldnew1Преди известно време ви показахме как би могла да изглежда новата безжична клавиатура на Apple. Скоро ще дойде моментът, в който ще можем да видим реалния облик на новите Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard.

Източник: AppleInsider

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.