imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple подменя някои дефектни камери на iPhone 6 Plus


Apple призна за неизправност на iSight камерата в малка част от iPhone 6 Plus смартфоните, пуснати в продажба. От компанията ще подменят безплатно дефектните камери с нови.

Apple установи, че в малък брой iPhone 6 Plus смартфони предната камера има дефект, който може да направи вашите снимки да изглеждат неясни. Засегнатите устройства попадат в ограничен диапазон от серийни номера и са продадени предимно между септември 2014 г. и януари 2015 г. Ако камерата на вашия iPhone 6 Plus прави размазани снимки, подобни на тази отдолу, и серийният номер на смартфона ви попада в списъка с дефектните устройства, от Apple ще подменят безплатно вашата iSight камера.

Снимка: Форумите на Apple Support
Снимка: Форумите на Apple Support

Ако задната камера на вашия iPhone 6 Plus проявява тези симптоми, отидете на сайта на Apple и въведете серийния номер на устройството в полето.

Ако установите, че устройството отговаря на критериите и неговата iSight камера, която се намира на задния панел на iPhone-a не работи, както трябва, занесете вашия iPhone 6 Plus в официалния сервиз на Apple на бул. Фритьоф Нансен №37. За да ви бъде сменена камерата безплатно, устройството трябва да бъде в работещо състояние и серийният му номер да попада в списъка.iphone6plus-isight-camera

От Apple съветват, преди да бъде извършена подмяната, да направите backup на съдържанието на вашия iPhone 6 Plus.

Забележка: Ако вашият iPhone 6 Plus има индивидуални щети, като спукан дисплей, които възпрепятстват подмяната на камерата, те ще трябва да бъдат ремонтирани преди извършването на подмяната. В някои случай, за ремонта може да се налага заплащане.

Допълнителна информация

Apple може да въведе ограничение, така че ремонтът да бъде извършен на територията, където е закупено iPhone 6 Plus устройството. За смартфоните, закупени в рамките на Европейската икономическа зона (включваща страните от ЕС), услугата може да бъде извършена във всяка една от държавите в ЕИЗ.

Тази програма не удължава стандартната гаранция на iPhone 6 Plus.

Засегнатите iSight камери на iPhone 6 Plus смартфоните могат да бъдат заменени в рамките на три години от първата продажба на краен клиент на устройството.

Ето отново линк към сайта, където да отидете, в случай, че камерата на вашия iPhone 6 Plus прави размазани снимки.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.