imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще прави ли Apple монитори?


Apple Thunderbolt Display беше спрян от продажба през изминалите летни месеци. Тази стъпка на компанията определено ни накара да смятаме, че очакваното 5K поколение ще дебютира през есента, но това, за съжаление, не се случи.

Ето и краткото изявление на Apple, което сложи край на едно не обновявано от 2011 година поколение монитори:

Прекратяваме производството на Apple Thunderbolt Display. Той все още може да бъде поръчан през Apple.com, закупен от официален или оторизаран от Apple магазин, докато не бъде изчерпана неговата наличност. Редица производители предлагат съвместими с Apple монитори.

Колкото и да ни се иска, вероятно няма да се запознаем с очакваното 5K поколение, а това стана ясно, след като дебютира MacBook Pro, отличаващ се с едно страхотно Touch Bar управление. Компанията от Купертино потвърди своите намерения, че излиза от бизнеса с монитори, като, разбира се, препоръча и алтернативен вариант, с който може да се запознаете в продуктовата гама на LG.

sir

Точно тук бихме споменали и за революционния 27 инчов iMac, който разполага с 5K екран. Разбира се, вграденият дисплей панел е произведен от LG, но въпреки това, той е поместен в един изключително елегантен корпус на Apple. Все още се питаме, какво пречи на компанията да помести подобен панел в отделен, традиционен за Apple корпус и да го пусне в продажба като самостоятелен монитор.

lg

Тази стъпка определено ще зарадва огромна част от потребителите, още повече като вземем предвид, че до страхотния дизайн на вашия нов MacBook Pro определено няма да стои на място монитор, произведен от LG, макар и с идентични характеристики.

lg_mbp

Решението на Apple вероятно е продиктувано и от появата на страхотното Touch Bar управление. За да използвате последното поколение MacBook Pro с външен монитор, определено ще се нуждаете и от външна клавиатура. Съвсем логично, при положение, че желаете да се насладите на всяка нова функция, която може да ви предложи MacBook Pro, външната клавиатура трябва да разполага с вграден Touch Bar панел, каквато все още не съществува.

Подобно несъответствие не би било типично за Apple, като определено няма да се изненадаме, ако след известно време компанията от Купертино обяви два нови продукта – 5K монитор и, разбира се, необходимата външна клавиатура с вграден Touch Bar панел.

Beats Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.