imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple прави сериозна чистка в App Store


Apple започна да реорганизира App Store още миналата година. Стотици приложения, които не си придържат към инструкциите на компанията, биват премахнати, като целта е потребителите да се радват на един добре подреден и лесен за употреба App Store.

Въпреки, че на тазгодишната Конференция на разработчиците на Apple (WWDC) не получихме информация за точния брой приложения в App Store, повечето прогнози сочат за между 2.5 и 3 милиона налични предложения. Разработчиците трябва да се съобразят с доста сериозен набор от инструкции, за да могат техните приложения да бъдат допуснати в App Store, но въпреки това бройката на app-овете е огромна.

01_Apples_not_jokingМиналата година модераторите на App Store започнаха да инспектират съдържанието на магазина, търсейки и премахвайки приложения, които не се вписват в концепцията на Apple. Една от основните мишени са приложенията, създадени с помощта на шаблони. Макар и по-голямата част от app-овете, направени през онлайн платформи с шаблони, да не могат въобще да бъдат качени в App Store, някои разработчици все пак успяват да намерят вратичка и да заобиколят правилата. Именно техните произведения се очаква да бъдат премахвани от App Store.

Приложение, което копира или дублира друго, също е обект на премахване. Някои зарибяващи и много популярни игри, като 2048 или Flappy Bird, многократно са копирани и публикувани с леки изменения. Дори и един на 100 или един на 1000 потребителя да свали такова приложение по грешка, усилието на разработчика ще се е отплатило.

02_Apples_not_jokingС преминаването към iOS 11, някои класически 32 битови предложения също ще останат в историята, заради прехода към 64 битовата архитектура. Все пак разработчиците разполагат с време до септември, за да адаптират своите продукти към предстоящата промяна.

Източник: Apple Insider

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.