imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи нов впечатляващ MacBook Pro


На специално събитие снощи Apple представи ново поколение MacBook Pro компютри. Дългоочакваните машини включват изцяло нов Touch Bar потребителски интерфейс, заменящ традиционните function клавиши, Touch ID, Thunderbolt 3 портове, подобрена процесорна и графична мощ и др.

Новите MacBook Pro компютри ще бъдат налични с 13 инчов и 15 инчов размер в сребърен и астро сив цвят. Една от най-впечатляващите им функции е Touch Bar – чисто нов мултитъч дисплей, намиращ се над бутоните с числата от клавиатурата. В зависимост от приложението, което ползвате, лентата показва различни бутони, опции и инструменти. Touch Bar-ът ще може да се персонализира, така че да отговаря на вашите нужди и желания, а сред приложенията, работещи с него са Messages, Maps, Calendar, Music, FaceTime, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Microsoft Office, Adobe Photoshop и др. Touch Bar-ът ще може да показва вашите раздели и любими страници в Safari, емотикони за Messages, а оттам също ще можете да превъртате видеата от Photos, като това са само малка част от възможностите на новия интерфейс.

Друго нововъведение в MacBook Pro компютрите е наличието на познатата ни от iPhone и iPad Touch ID технология. Touch ID сензорът е интегриран в бутона за включване на компютъра и позволява отключването на машината и вписването на потребителя в системата само с едно докосване, сканирайки пръстовия отпечатък.

cover_macbookproНовото поколение MacBook Pro са най-тънките и най-леките компютри от Pro линията на Apple. 13-инчовият модел е с дебелина от едва 14.9 мм и тежи 1.37 кг, което го прави със 17% по-тънък от предишното поколение, а обемът му е 23% по-малък. 15-инчовата версия е с дебелина от 15.5 мм и тегло от 1.83 кг.

Unknown-5Новите компютри са оборудвани с Retina дисплей, който от Apple определят като “най-яркия и най-цветен дисплей в Mac лаптоп досега”. Той включва по-широка цветова гама в сравнение с досегашните модели, както и по-висока контрастност, осигурявайки детайлни изображения, на които могат да се насладят както обикновените потребители, така и професионалистите в областта на графичния дизайн и видео монтажа.

Unknown1Сред останалите предимства на новото MacBook Pro поколение са подобрените аудио говорители, осигуряващи сила на звука с до 58% по-голяма и 2.5 пъти по-мощен бас в сравнение с настоящото поколение. Клавиатурата разполага с butterfly механизъм, размерът на Force Touch тракпада е увеличен.

MacBook-Pro-tapi.jpgНовите MacBook Pro лаптопи разполагат с 4 USB-C порта, поддържащи Thunderbolt 3, като всеки от тях може да се използва и за зареждане на компютъра. 13-инчовият модел разполага с 2.9 GHz Intel Core i5 процесор, 8GB памет, Intel Iris 550 графика и SSD от 256GB или 512GB, в зависимост от конфигурацията. 15-инчовите версии са оборудвани с 2.6 GHz и 2.7 GHZ Intel Core i7 процесори (с Turbo Boost скорост от съответно 3.5 GHz и 3.6 GHz), 16 GB памет, Radeon Pro 450 и 455 графика и място за съхранение от 256 или 512 GB SSD.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.