imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи огромния 12.9-инчов iPad Pro


Слуховете за появата на iPad Pro се потвърдиха. Професионалният таблет на Apple ще има и аксесоари, създадени специално за него – стилусът Apple Pencil и Smart Keyboard клавиатурата.

Apple представи iPad Pro, който разполага с 12.9-инчов Retina дисплей с 5.6 милиона пиксела – рекорден брой за iOS устройство. Освен това, професионалният таблет ще бъде оборудван с новия 64-битов A9X чип, който ще направи iPad Pro по-бърз от голяма част от преносимите компютри на пазара. С възможностите, които предлага, iPad Pro наистина е нещо голямо.

Най-големият и бърз таблет, който Apple някога са правили, изобилства от технически иновации и отваря нови възможности в широк спектър от сфери – от дизайн, медицина, образование и инженерно проектиране, до игри и забавления.

iPad mini 4, iPad Air 2 и iPad Pro един върху друг.
iPad mini 4, iPad Air 2 и iPad Pro един върху друг.

Стилусът Apple Pencil пък допълва таблета, позволявайки фини и прецизни докосвания, които няма как да бъдат направени с върха на пръста. Apple Pencil може да бъде много полезен на дизайнерите и тези, които се занимават с изкуство.

Стилусът отчита както натиска, така и наклона, с който го използвате, позволявайки изключително прецизна работа. Apple Pencil работи с популярни приложения като Mail, Notes, Microsoft Office 365 и се зарежда с Lightning конектор.pencil_large_2x

Другият нов аксесоар, създаден специално за iPad Pro, е Smart Keyboard клавиатурата. Тя е тънка и същевременно издръжлива, което ви позволява да я носите навсякъде. Клавиатурата се свързва с iPad Pro чрез новия Smart Connector порт, което премахва нуждата от отделна батерия, бутон за включване и изключване или Bluetooth свързване. Smart Keyboard е сгъваема и може да се превърне в Smart Cover калъф. Както Apple Pencil, така и Smart Keyboard ще се продава отделно от iPad Pro.keyboard_large_2x

IPad Pro ще се предлага в три цвята – златен, сребърен, и астро-сив. Wi-Fi моделите ще имат капацитет от 32 GB и 128 GB, а Cellular моделът – 128 GB. iPad Pro ще може да се възползва от функционалностите в iOS 9, създадени специално за таблетите на Apple. В комбинация с 850 000 iPad приложения от App Store, този таблет може да се превърне в наистина мощен професионален инструмент.

Източник: Apple

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.