imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи iPhone 7 и iPhone 7 Plus


Чакането свърши! Apple показа новите си флагшип модели – iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Водоустойчивите смартфони предлагат изцяло обновена камера, най-мощния чип, използван някога в смартфон, стерео говорители, нови цветове и редица други иновации.

Въпреки, че знаехме какво да очакваме, тъй като повечето от характеристиките на iPhone 7 и iPhone 7 Plus вече бяха “изтекли” в интернет пространството, новите смартфони на Apple отново успяха да ни впечатлят. iPhone 7 беше звездата на вчерашното Apple събитие, а тук ще се опитаме да ги разгледаме неговите основни подобрения.

Дизайн

design_hero_large_2xОсвен в познатите ни вече сребрист, златен и розово-златен цвят, iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще се предлага в два нови черни цвята – матовият черен цвят, както и лъскавият Jet Black нюанс, който успя да ни впечатли още от пръв поглед. Иначе, на външен вид устройството силно наподобява iPhone 6s. Но едва ли е необходимо да се правят кой знае колко промени в нещо, което изглежда толкова добре.

Home бутона

Емблематичният Home бутон на iPhone-a получава съществен ъпдейт. Той вече ще разполага с Taptic Engine и ще бъде чувствителен на силата, с която го натискате – функция, която може да се използва за създаване на кратки команди, както и при някои приложения.

Камерата

Screen Shot 2016-09-08 at 7.24.05 AMКамерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus е изцяло обновена (а, знаем колко добри снимки правят iPhone 6s и iPhone 6s Plus). Новите модели разполагат с 12-мегапикселова камера с оптична стабилизация на изображението, по-голяма f/1.8 бленда и леща с 6 елемента. Всичко това дава отражение в по-ярки снимки и видеа с още повече детайлност и наситени цветове.

Камерата на iPhone 7 Plus е двойна и позволява настройката на фокусното разстояние. Имаме възможност за оптичен zoom до 2х и дигитален zoom до 10х. Двете камери на устройството позволяват заснемането на изображения, които досега сме мислели, че са присъщи единствено на DSLR фотоапаратите и постигането на Depth of Field ефект (дълбочина на рязкостта). Machine Learning технологията разделя фона от предния план на кадъра и дава възможност за заснемане на удивителни портрети.

Screen Shot 2016-09-08 at 7.22.47 AMОсвен това, iPhone 7 и iPhone 7 Plus разполагат с подобрена 7-мегапикселова предна камера, в сравнение с 5-мегапикселовата такава на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, както и с нова True-Tone светкавица с 4 LED сензора, улавяща трептенията на светлината.

Водоустойчивост

Screen-Shot-2016-09-07-at-20.56.43iPhone 7 е първият водоустойчив iPhone. Той отговаря на IP67 стандарта, което означава, че можете да го измокрите, но не и да плувате с него.

Стерео говорители

За пръв път виждаме iPhone със стерео говорители, разположени в горната и в долната част на устройството. Така iPhone 7 предлага два пъти по-мощен звук в сравнение със своя предшественик.

Screen Shot 2016-09-08 at 7.25.46 AMОсвен това, както и предполагахме, стандартният 3.5 мм аудио жак е премахнат, което отваря пътя за едно бъдеще, принадлежащо на безжичните Bluetooth слушалки, като току-що представените AirPods или новите Beats Solo3 Wireless, Beats Powerbeats3 Wireless или по-бюджетните BeatsX. Все пак, iPhone 7 ще разполага с адаптер в кутията си, благодарение на който ще можем да използваме и стандартни слушалки с кабел.

Мощност

Разбира се, Apple не са пропуснали да направят най-новите iPhone-и по-мощни от всички останали смартфони в историята на компанията. A10 Fusion чипът е най-мощният, използван някога в смартфон, а животът на батерията на iPhone 7 е с два часа по-дълъг от този на iPhone 6s. Графиката също е отлична, а скоростта й е три пъти по-бърза от тази на iPhone 6, което отваря нови хоризонти за iOS геймърите.

Дисплей

display_hero_large_2xRetina HD дисплеят на iPhone 7 и iPhone 7 Plus използва същото цветово пространство, което се ползва и от кино индустрията, а яркостта и наситеността на цветовете са по-добри отколкото на който и да било друг iPhone.

iOS 10

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъдат оборудвани с iOS 10, а голяма част от функциите на новата операционна система вече са ви познати. Очакваме тя да бъде пусната официално за всички потребители на 13 септември.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus ще бъдат налични във варианти от 32GB, 128GB и 256GB, като недолюбваният от мнозина 16GB модел отпада. Към традиционните сребрист, златен и розово-златен цвят се присъединяват новите черен и Jet Black цветове, като последният ще бъде ексклузивно за 128GB и 256GB версиите, а астро-сивият цвят отпада.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.