imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple придоби компанията за добавена реалност Metaio


Apple финализира покупката на германската компания Metaio, предлагаща различни услуги в областта на добавената реалност. Вижте повече подробности тук.

Metaio, чийто основен предмет на дейност е направата на софтуерни инструменти за разработване на приложения за добавена реалност, обяви по-рано тази седмица, че спира предлагането на своите услуги. 100% от акциите на компанията вече са притежание на Apple.

Metaio са работили по проекти за компании като Volkswagen, Ferrari, Ikea и други. Ето едно видео, показващо част от работата на компанията.

Изглежда, че придобиването на Metaio може да спомогне за включването на функция за добавена реалност в Maps приложението. Технологиите на компанията могат да спомогнат и по отношение на виртуалното пазаруване – например виртуално пробване на дрехи и аксесоари, виртуално обзавеждане на дома.

Източник: Cult of Mac

iPhone SE september article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.