imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple пусна вълна от нови версии на софтуера си за видеообработка


Ясно е, че страхотната камера на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, която ни позволява да се насладим на кампании като новата Shot on iPhone кампания, е неустоима. Но твърде често забравяме, че Apple има в каталога си и по-специфични продукти за любителите на света на видеото. Феновете на Apple, занимаващи се с професионална видеообработка на своя Mac, имат безспорен повод за радост тази седмица.

Вместо да действа постепенно, компанията от Купертино пусна наведнъж нови версии на трите си софтуер предложения за видео професионалисти: Final Cut Pro X, Compressor и Motion. Всеки ъпдейт включва интересни нововъведения и елиминира редица бъгове, често срещани от потребителите. Ето и малко повече информация по темата.

Final Cut Pro X версия 10.2.3

Популярната Final Cut Pro X получи първия си по-значим ъпдейт от почти година насам (последната версия е от април 2015 г.). Наблюдаваме известни промени по потребителския интерфейс, както и поддръжка на по-нови типове файлове и техническо оборудване. Един добър пример за това е опцията за експортиране на създадени видеа с 4K резолюция. Изискването е Apple устройствата „отсреща“ да са съвместими.

Apple Final Cut Pro нова версия.

Настройките за споделяне също са пипнати: безпроблемна поддръжка на няколко YouTube акаунта едновременно, или пък на Share window assets за iPhone 6s и 6s Plus, iPad Pro и четвъртото поколение Apple TV.

Говорейки за мобилните устройства на Apple, версия 10.2.3 разрешава проблема с черните кадри, които понякога се получаваха при изрязване на видео клип чрез iPhone. Полезна функция е и възможността да зададете специфичен шорткът на даден аудио или видео ефект, за да го изпълните само с едно докосване след това.

Final Cut Pro X версия 10.2.3 заема около 2.83 гигабайта и е наличен за сваляне в Mac App Store.

Motion версия 5.2.3

Motion – допълнението на Final Cut Pro X, фокусиращо се върху анимации и графични елементи, също отбелязва нова версия. Motion 5.2.3 отделя внимание на редица бъг фиксове и подобрява управлението на Photoshop файлове. Търсенето в iTunes и галерии със снимки също е направено по-интуитивно и точно. Отделено е внимание и на предишен проблем, при който рендъринга на някои обекти бе съпътстван от нехарактерно заобляне.

Apple Motion software.

Motion също е леко обемен, със своите близо 2.21 гигабайта за вече притежаващите го потребители.

Compressor версия 4.2.2

Любимият софтуер за управление и експортиране на файлове Compressor се сдоби с версия 4.2.2. Най-голямата новина тук е наличието на опция за експортиране на видеа с 4K резолюция, сходно на Final Cut Pro X новъведението. Отново е нужна съвместимост на Apple устройството, като версия 4.2.2 добавя и поддръжка за най-новите модели на iPhone, iPad и новото Apple TV.

Compressor е най-скромният като големина ъпдейт и ще заеме близо 431 мегабайта от дисковото ви пространство.

Източник: Apple Insider, 9to5Mac.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.