imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple работи по първия си научно-изследователски център в Индия


Apple усилено работи по глобализиране на ключови части от работната си инфраструктура. През януари стана ясно, че Купертино ще открие център за разработване на iOS приложения в Наполи, Италия. През последните месеци наблюдаваме и невиждан досега ръст на броя на Apple Store обекти по света. Ето, че компанията прави още един важен интернационален ход – този път с научно-изследователски център в Индия.

Центърът ще се намира в Хайдерабад, Индия и стойността му ще възлиза на впечатляващите 25 милиона долара. Точното му местонахождение също е ключово: в луксозния комплекс WaveRock, който е определян като едно от най-важните ИТсъоръжения в света. Ето как изглежда WaveRock:

Apple в Индия.

Поместването на научно-изследователския център сред 65-те хиляди квадратни метра на WaveRock ще спомогне за развитието местната икономика с 4500 работни позиции. Анализатори изтъкват, че решението носи и известна доза престиж за Хайдерабад – все пак още една ключова технологична компания избира да базира своята дейност там.

Други гиганти на иновацията, които имат свои съоръжения в града, са Microsoft, Alphabet, NVIDIA, Qualcomm и IBM. Дори и социалната мрежа Facebook присъства в списъка, допълвайки престижните имена. За Apple това ще бъде първото „изнасяне“ на научно-изследователски център в Индия.

Предишните индийски планове на Apple включваха Бангалор през далечната 2006 г. Идеята беше да се разкрие мащабен обект, фокусиращ се върху поддръжката на продуктовите линии на компанията. След три месеца дискутиране обаче, Купертино се отказа от инициативата.

Другите научно-изследователски центрове на Apple по света също са позиционирани на важни места. Ето как изглежда съоръжението в Кеймбридж:

Apple съоръжение в Кеймбридж.

Нека не забравяме и центъра в Йокохама, Япония, който все още е в процес на довършване. Интересното е, че обектът преди се е ползвал от Panasonic като мащабна фабрика:

Едва ли трябва да сме изненадани от индийския ход на Apple. Все пак компанията наскоро отбеляза своя абсолютен iPhone рекорд в страната. Нека не забравяме и интересния „iPhone ефект“ върху бялата техника в Индия. Един научно-изследователски център само ще задълбочи присъствието на Купертино в региона.

Източник: iMore, Apple Insider.

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.