imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple близо до сделка със Samsung и LG за OLED дисплеи за iPhone


Според последните сведения на ET News, Apple се доближава до сключването на сделка със Samsung и LG, по силата на която корейските компании да осигуряват OLED дисплеи за бъдещите поколения iPhone-и.

Както вече ви съобщихме, предполага се, че дисплеите на iPhone ще започнат да използват OLED технологията от 2018 година. Същевременно Samsung и LG планират да инвестират общо около $12.8 млрд. през следващите две или три години за увеличаване на производствения капацитет за OLED дисплеите – накратко, корейските компании искат да могат да произвеждат още повече OLED дисплеи. Според ET News, Apple също ще подпомогне финансово инвестициите на LG и Samsung. Освен това, LG планира да превърне настоящите си LCD поточни линии в OLED такива, очевидно смятайки да развива в бъдеще именно тази технология.

iphonedisplayOLED дисплеите разполагат с по-отчетливи изображения и по-ярки цветове в сравнение с LCD дисплеите, използвани в момента в iPhone. Животът на OLED екраните обаче е по-кратък, а разходите за тяхното производство са по-високи. Едно по-обстойно сравнение между двете технологии можете да намерите тук. Според данни на Nikkei от миналия месец, Apple “се консултира с производителите на дисплеи” за това как да бъдат сведени до минимум техните недостатъци.

apple-watch-cover-746x419Предстои да разберем как ще се развият събитията около дисплеите за бъдещите поколения iPhone-и. Със сигурност обаче не можем да очакваме Apple да премине към OLED технологията още с iPhone 7 догодина. Все пак, по-вероятно е в бъдеще и смартфонът на компанията да се присъедини към Apple Watch, който вече е оборудван с OLED дисплей.

Източник: MacRumors

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.