imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 5se

Apple сменя датата за събитието, на което ще разкрие iPhone 5se?


Пролетта и есента са най-напрегнатото “Apple време“ – ако под напрегнато имаме предвид, че ние, феновете, тръпнем в очакване за новите предложения от Купертино. Допреди няколко дни се очакваше, че мартенското събитие на Apple ще се състои на 15 март. В рамките му се очаква да видим 4-инчовия iPhone 5se, за който се въртят толкова много слухове.

Явно Тим Кук и колегите му имат други планове и събитието се измества със седмица назад – за 21 март. Информацията идва от BuzzFeed News, които цитират „източници, заемащи важен пост“. Няколко други известни блогъри и наблюдатели на Apple също потвърдиха, че техни източници са посочили същата дата.

В началото очаквахме iPhone 6c, но стана ясно, че Купертино ще ни изненадва с 5se модел.

21 март е доста интересна дата. Ден по-късно, на 22-ри, Купертино ще се срещне с представители на ФБР в съда. Поводът ще е отказа на Тим Кук да създаде специална „слухтяща“ версия на iOS, която институцията да може да използва. Любопитно е да видим как Кук ще се справи с двата поредни изключително важни дни за компанията.

Най-очакваният елемент от мартенското събитие на Apple е 4-инчовият iPhone 5se. Все още около него е пълно с въпросителни, макар че вече имаме идея как би изглеждал iPhone 5se като дизайн. Припомняме ви, че също така разбрахме как 4-инчовия смартфон ще е снабден с по-мощни процесори, отколкото бе очаквано първоначално.

Междувременно в интернет изтекоха предполагаеми снимки на дисплей панела на iPhone 5se. Сравнение между екраните на iPhone 5se и iPhone 6s разкрива, че може и да не видим една интересна функция в 4-инчовия модел. Става дума за 3D Touch, чийто сензор липсва при дисплея на iPhone 5se:

iPhone 5se дисплеят, на който липсва 3D Touch

Какво още може да очакваме през мартенското събитие? Според слуховете, най-вероятно Купертино ще ни запознаят с 9.7-инчова версия на iPad Pro, вместо iPad Air 3. Сигурно ще видим и интересни нови каишки и леки промени по Apple Watch, след като стана ясно, че едва ли Apple ще изкара Apple Watch 2 толкова рано.

Източник: Cult of Mac, Apple Insider.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.