imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple с награда за съхраняване на исторически сгради в Ню Йорк


Наскоро разбрахме за тайната на успеха на Apple Store по света. Ето, че има и нещо още по-възхитително дори от отношението на ръководството на компанията към служителите на Apple. Става дума за уважението към историческите и архитектурни забележителности на Ню Йорк, което Тим Кук и колегите му ни показват. То може да служи за пример на бъдещите Apple Store.

Отвъд елегантността на дизайна на Apple Store обектите в Ню Йорк се разпростира и една важна социална кауза: запазването на сгради, които имат историческа стойност за града. Именно затова Apple ще получи престижната награда на The New York City Landmarks Conservancy за 2016 г. Организацията се занимава с опазването и съхраняването на забележителности и културни обекти, които са неизменна част от чара на Ню Йорк.

Apple Store в SoHo.
Прекрасният Apple Store в SoHo.

По думите на институцията, Apple „умело съчетава модерните технологии с изящна архитектура”, запазвайки облика на емблематични сгради за града. По-специално се имат предвид Apple Store в SoHo, Upper East Side, както и възхитителния търговски обект в Grand Central Terminal и елегантния Apple Store на West 14th Street.

От тях с особено значение е магазинът в Grand Central Terminal, който официално е обявен за уникална забележителност в Ню Йорк. Всеки ден покрай него минават близо 700 хиляди души, поради специфичното му местонахождение в метростанция в сърцето на града.

Прекрасният обект на Apple в Ню Йорк.

Що се касае до обекта в Upper East Side, той е най-новото допълнение към нюйоркските Apple Store. Магазинът се намира в бивша банка, която бе ремонтирана преди официалното му откриване. Upper East Side съчетава минало и настояще, като особено интересен ход бе превръщането на трезора на банката във ВИП стая. „Завзетото” място в SoHo пък бе сграда на Американските пощенски служби до 2011 г., когато компанията от Купертино реновира обекта изцяло.

Реновираният трезор на Apple Store в Upper East Side, който е ВИП помещение.

Наградата ще връчи директорът на организацията, като за дата на почетното събитие е посочен 9 март.

Източник: Apple Insider.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.