imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Работници на Apple

Apple с нов рекорд по социална отговорност


Apple е бранд, който е известен със стремежа си към коректност на всички фронтове. Наскоро ви запознахме с тайната на успеха на Apple Store, чийто ключ е именно етиката, присъща на всички дейности на гиганта от Купертино. Вчера излезе доклад, допълнително потвърждаващ социалната отговорност, станала част от съществуването на Apple като компания.

Всяка година, Купертино извършва задълбочени проверки на партньорите си. Оказва се, че през 2015 г. Apple са надминали себе си, провеждайки рекорден брой одити за качеството на работните условия за служителите на всички свои партньори.

Социалната отговорност на Apple е рекордна

„През изминалата година, съгласуваността със законовите работни часове при мрежата ни от производствени партньори е достигнала 97%“, изтъква Джеф Уилямс, отговаряща за логистиката и социалната отговорност на Apple. “От 2008 г. насам над 9,2 милиона работници са били обучени какви точно са техните права и над 1,4 милиона служители са участвали в образователните програми на Apple.”

Уилямс настоява, че статистиките, отбелязани при Купертино са „на практика, един нечуван феномен“ и реално има право. Допълнително постижение на Apple е връщането на над 25,6 милиона долара на служителите от страна на партньорите, след намесата на технологичния гигант през годините.

Тим Кук и колегите му са стриктни и към друг незаконен елемент – детския труд. През 2015 г., одиторите на компанията са открили само едно предприятие, което е използвало деца за работна ръка. Това също е истински рекорд, особено имайки предвид, че одитирането включва 20% нови фабрики. Резултатите са рязко намаление от 6-те предприятия, които Apple разкри през 2014 г.

628x-1

35  – това е бройката на производствени партньори, които Купертино са премахнали от логистичната си мрежа. Мярката е поради факта, че въпросните металургични заводи и рафинерии осъществяват дейност, свързана с въоръжени конфликти по света.

„Не успяхме да убедим тези наши партньори да правят нещата по начин, който ние смятаме за правилен“, отбелязва Уилямс.

Не на последно място, важен фактор, който Apple настоява мрежата на партньори на гиганта да спазва, е екосъобразността. Вече ви разкрихме, че очакваният Apple Campus 2 няма да е само шедьовър на изкуството, а се оформя и като проект, който е рекордно природосъобразен. Е, от Купертино наблюдават внимателно това отношение към околната среда да се просмуква във всеки малък елемент от тяхната дейност.

„Програмата ни за чисти водни запаси е спестила над 3,8 милиарда галона прясна вода“, докладва Уилямс. „Междувременно, през първата година на програмата ни за енергийна ефективност, снабдителите ни са спестили близо 13,800 метрични тона въглеродни емисии“.

Източник: Cult of Mac, Apple Insider.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.