imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

@AppleSupport вече е и в Twitter

Apple с официален Apple Support Twitter профил за съвети и помощ


Докато покойния Стив Джобс бе начело на Apple, компанията не беше кой знае колко активна в социалните мрежи. С идването на Тим Кук обаче, постепенно станахме свидетели на навлизането на Купертино в множество от тях. Apple все още не разполага с официален @Apple профил в Twitter, но ето, че от вчера ни предлага нещо друго.

Компанията откри своя @AppleSupport профил в социалната мрежа за микроблогове след години Twitter мълчание. Така феновете на Купертино ще могат да се наслаждават на съвети, трикове и отговори на по-леснорешими проблеми, идващи директно от извора.

@AppleSupport за помощ в Twitter.

Всъщност Apple вече разполага с Twitter профил, но той е доста нишов – става дума за @AppleMusicHelp, който разкрива и най-дребните детайли около стрийминг услугата на Apple. Някои наблюдатели смятат, че дебютът с Apple Music не е случаен – все пак Apple закупи Beats, бранд, известен със своята социално-мрежова активност.

Така че Apple Support е първият по рода си официален Twitter профил на Apple, който обхваща цялата гама от продукти на компанията. Първият туийт със съвети бе посветен на обновеното Notes приложение и създаването на списъци в него.

Само за един ден Apple Support достигна до 110 хиляди последователи, като от Купертино приканват потребителите да споделят своето мнение или проблеми, които срещат с продуктите на Apple. Все пак, поради особеностите на Twitter, най-вероятно по-сериозните казуси ще бъдат препращани към AppleCare каналите на компанията. Предстои да видим как точно ще се развие Apple Support и междувременно ще четем някой и друг интересен съвет как да използваме Apple продуктите още по-добре.

Компанията от Купертино може да не присъства особено в социалните мрежи, но Тим Кук е активен. Неговият Twitter профил е следван от над 2 милиона души, а съвсем неизненадващо, последният му туийт е посветен точно на Apple Support.

Източник: Apple Insider, 9 to 5 Mac.

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.