imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple отваря център за разработване на iOS приложения в Европа


Твърдението, че App Store е във възход, е сериозно подценяване на силата на iOS приложенията в момента. Нека не забравяме, че App Store отбеляза приходи от завидните 1,1 милиарда долара само покрай коледните и новогодишни празници. На фона на подобен ръст, най-скорошният ход на Apple е повече от логичен.

Центърът за разработване на iOS приложения, който Apple планира, ще е първият такъв в Европа. Сградата ще бъде разположена в Неапол, Италия. С този дебют, компанията от Купертино желае да обърне внимание на разработчиците на мобилни приложения и да стимулира „бъдещите таланти от региона“.

В очакване сме на центъра за разработване на iOS приложения в Европа.

Центърът ще предлага обучения, семинари и менторство за всеки, който пожелае да навлезе в сферата на разработване на iOS приложения. Все още не е ясно кога точно ще бъде открита интересната инициатива на Apple. По думите на компанията, центърът ще се намира в локална неаполска академична институция, с която Apple е в партньорство.

Центърът за разработване на iOS приложения в Неапол ще е първата стъпка към една по-мащабна инициатива. Apple добави, че програмата е в начален стадий, но в бъдеще ще бъде пренесена и в множество други държави по света. Ето и думите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук:

„Европа приютява едни от най-креативните разработчици по света. Ние сме повече от развълнувани да подадем ръка на следващото поколение италиански предприемачи, за да могат те да развият умения, които да им донесат успех“, изтъкна той.

Действително, с оглед на рекордните статистики на App Store, подобен център за разработване на iOS приложения ще се радва на стабилен интерес. Тази седмица бяха изкарани статистики, според които Google Play има двойно повече сваляния на приложенията, налични в онлайн системата. Същевременно обаче, iOS приложенията отбелязват 75% повече приходи от Google Play приложенията. (Дори и тези, които спокойно можем да определим като безумни.)

Що се касае до ефекта на Apple върху европейската икономика, компанията уточнява, че разработчиците в региона са изкарали над 10,2 милиарда евро от App Store. Само в Италия, App Store е довел до създаването на близо 75 000 работни места. При създаването на подобен център за разработване на iOS приложения, със сигурност ще видим сериозно увеличение на тези числа.

Източник: TechCrunch; Apple Insider.

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.