imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple ще оповести финансовите си резултати за Q2 2016 на 26 април


Apple обяви, че ще разкрие финансовите резултати на компанията за първото календарно тримесечие на 2016 година в 14:00 PDT на 25 април или 00:00 българско време на 26 април.

Както обикновено, най-вероятно основни действащи лица в това събитие ще бъдат главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри. При оповестяването на финансовите резултати на Apple за периода октомври-декември 2015 г., Тим Кук обяви, че очаква следващото тримесечие да отбележи първия спад от 2007 г. насам в продажбите на iPhone спрямо предишната година. Досега всяко тримесечие беше по-силно от миналогодишното, което само по себе си е впечатляващо. На 26 април ще разберем дали прогнозите на най-висшето ръководство на Apple ще се сбъднат.

16361-13105-160328-Investor-lМожем да си припомним, че през януари компанията от Купертино обяви най-успешното тримесечие в 40-годишната си история с приходи от 75.9 милиарда долара и чиста печалба, възлизаща на $18.4 млрд. За периода октомври-декември 2015 г. са били продадени 74.8 млн. iPhone-a, 16.1 млн. iPad-а и 5.3 млн. Mac-a. Първото календарно тримесечие на 2016 г. едва ли ще се доближи до тези наистина брутални цифри, но ще бъде интересно да разберем какви са пазарните тенденции, що се касае до продуктите на Apple.

Някои въпроси, като дали най-накрая от Купертино ще обявят статистики за продажбите на Apple Watch, как се развиват продажбите на големия 12.9 инчов iPad Pro, както и дали ще продължи тенденцията за увеличаване на дела на Apple на китайския пазар, будят интерес у потребителите и анализаторите.

Разбира се, отговор ще получим едва в полунощ българско време на 26 април. Обявяването на резултатите от Q2 ще бъде стриймвано директно на сайта на Apple, а ние от imagazin.bg ще ви съобщим най-интересното от събитието на сутринта.

Източник: Apple Insider

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.