imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple актуализира голяма част от своите iOS и macOS приложения


Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, преди около десетина дни компанията представи своите нови Mac и iPad предложения. Заедно с мощната Mac mini машина, страхотния MacBook Air с Retina дисплей и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и система за лицево разпознаване се запознахме и с първите актуализации на iOS 12 и macOS Mojave, но явно технологичният гигант е набрал сериозна скорост. Вече всеки от вас може да се възползва и от актуализираните версии на авторските iMovie, GarageBand, iWork и Clips приложения.

За да се сдобиете с някое от изброените приложения за iOS или Mac, просто трябва да го потърсите в App Store и да го свалите по стандартен начин, а ние имаме една добра новина. Авторските разработки на Apple са изцяло безплатни, а ако вече разполагате с някоя от тях, нищо не ви спира да я актуализирате, след като преминете през раздел Updates на магазина за приложения и стартирате процеса. За разлика от останалите приложения, които се отличават с актуализиран вариант, iMovie може да се похвали с изцяло нова версия, но нека видим и какви са основните промени.

 • iMovie
  Новият iPad е в светлината на прожекторите. Поддръжка на външен монитор, огледално възпроизвеждане на екрана, преглед на редактирането на цял екран, некомпресирано 4K видео поддръжка и съвместим с настолната версия Facebook експорт.
 • Clips
  Съвместимото с Instagram приложение на Apple вече има шест нови собствени сцени, филтри, 360-градусов фон и 17 нови звукови теми, които автоматично съвпадат с дължината на видеоклипа.
 • iWork
  Освен подобренията в стабилността и оптимизацията на приложението, вече всеки може да качи някоя друга своя книга директно от приложението в Apple Books за безплатно или платено сваляне от останалите потребители.
 • GarageBand
  Няколко нови оптимизирани за iPad решения, като поддръжка на клавишни комбинации за Smart Keyboard.
Keynote

Припомняме ви, че в страхотния iWork пакет от приложения са събрани полезните Pages, Keynote и Numbers разработки. Всяка от тях може да бъде открита в App Store, след като я потърсите по нейното име, както и да бъде свалена самостоятелно. Повече за iWork може да разберете, след като натиснете тук, а за да се запознаете със страхотните промени, с които се отличава представеното преди десетина дни изцяло ново iPad Pro поколение, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.