imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Campus 2 през март: По-спиращ дъха отвсякога


Всеки месец ви предлагаме да отправите поглед към Apple Campus 2 заедно с фантастичните клипове с дрон на Дънкан Сийнфилд. Има причина за това: буквално с всяка седмица наблюдаваме драстични промени в мащабния проект, който не спира да ни смайва с естетиката си. Ето как изглежда и мартенското включване на Сийнфилд, разкриващо още по-всеобхватна визия към Apple Campus 2 и строежа му.

Едно от по-характерните неща, което отбелязваме, са навесите над прозорците от вътрешната фасада. На тях – както и на огромните стъклени панели на кампуса, вече обърнахме особено внимание. Неслучайно наблюдателите определят остъкляването на Apple Campus 2 като нещо, близко до шедьовър на изкуството.

Apple Campus 2 и навесите над стъклата във вътрешната му част.

Друго, което Сийнфилд отбелязва, са множеството слънчеви панели, които в най-скоро време ще бъдат положени на покрива на кампуса.

Apple Campus 2 слънчеви панели.

Нека не забравяме и гигантския фитнес център (очаква се той да е около 9300 квадратни метра). Тук ще отмарят планираните около 12 000 служители на компанията от Купертино, които ще обитават Apple Campus 2.

Фитнес центърът на Apple Campus 2.

Споменавайки служителите, през март имаме и по-близък поглед към ето тези два гаража. Общата им вместимост ще е 10 980 паркоместа.

Гаражите на Apple Campus 2.

Apple далеч не мислят само на наземно ниво, затова може да забележим тунели (действително, все още в базов вариант), които да подобряват инфраструктурата на Apple Campus 2.

8

Но нека не разчитаме само на статични кадри, ето го и самото видео на Сийнфилд в пълния му блясък:

Забавен е фактът, че на годишната среща на Купертино, Тим Кук се пошегува, че следи какво се случва с кампуса от „дрон видеа, качени в интернет“. Ясно е, че шефът на Apple има предвид не друг, а Сийнфилд. Все пак ентусиастът следи Apple Campus 2 открай време и ни предлага винаги интересни кадри. Кук добави, че нищо чудно следващата годишна среща на Apple да се състои в завършения кампус.

Плановете за завършването на проекта се изтеглиха съвсем малко – от декември тази година до януари 2017 г. Наблюдавайки темповете на строителните дейности обаче, не се съмняваме и за секунда: Apple Campus 2 ще бъде реалност след по-малко от година. И ще е произведение на архитектурното изкуство с някоя и друга изненада, побрана в него.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.