imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Campus 2 продължава да расте


Преди месец ви показахме видео от строежа на Apple Campus 2. Сега можете да видите най-актуалните кадри от впечатляващата структура, заснети от дрона на Дънкан Синфийлд.

Фотографът и пилот на дрон Синфийлд ни дава възможност всеки месец да наблюдаваме напредъка в строителството на “летящата чиния” в Купертино. Последното 4K видео надзърта към подземната аудитория, където се очаква да бъдат представяни бъдещите нови продукти на Apple. Там можем да видим, че поддържащата седалките конструкция вече е почти изградена, а мястото, където ще бъде сцената се откроява ясно. Дронът на Синфийлд е заснел и допълнителните постройки, които ще бъдат използвани за научноизследователска и развойна дейност.

Виждаме, че огромната кръгла сграда на Apple Campus 2 вече е достигнала пълната си височина на повечето места, така че в скоро време можем да очакваме да започне поставянето на специалните прозорци от извито стъкло, които ще се простират по протежението на целия комплекс.

Постепенно Apple Campus 2 придобива все по-завършен вид, което ни дава възможност по-реално да си дадем сметка колко огромна наистина е тази сграда. Диаметърът на вътрешния двор на “летящата чиния” е 474 метра, което означава, че в него може да се поберат на дължина повече от четири футболни игрища. Площта на кръглата сграда ще бъде 260 000 кв.м., а парцелът, който ще заема комплексът, е с размери от 0.71 кв.км. Подземната аудитория, която виждаме на клипа, ще може да събере около 1000 души, а цената за построяването й ще бъде около $161 млн. Целият проект ще струва на Apple грандиозните $5 млрд., което не случайно предизвика недоволство сред някои от инвеститорите.

Apple-Campus-2-auditorium-2015-decemberКампусът трябва да бъде готов към края на 2016 година, което означава, че за една година “летящата чиния”, която в момента е на груб строеж, трябва да се превърне в напълно завършен комплекс, където да се трудят около 13 000 служителя на Apple.

Източник: MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.