imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нов кампус на Apple в UK на стойност 17 милиарда долара


След като преди две седмици ви запознахме с развитието на строителната площадка на Apple Campus 2, за което може да си припомните повече тук, днес ще ви представим и още един впечатляващ проект на компанията от Купертино, но този път той е ситуиран във Великобритания.

Съвсем скоро се запознахме с плановете на Apple за изграждане на нов кампус в Обединеното Кралство, а днес вече знаем, че обектът ще се помещава в емблематичния за Лондон комплекс Battersea Power Station.

00

Основният наемател на комплекса ще бъде Apple, а разположените в него привлекателни сгради ще могат да предложат и множество магазини, развлекателни съоръжения и луксозни жилищни апартаменти.

screen-shot-2016-10-17-at-11-41-23

Комплексът предлага огромна застроена площ, но заедно с това се нуждае от доста солидна реконструкция и обновяване, а за целта Apple ще инвестира завидната сума от 17 милиарда щатски долара. Проектът трябва да бъде финализиран през 2021 година, а точно тогава около 1400 служителя на компанията от Купертино ще се насладят и на своите нови работни места, разположени в луксозния комплекс.

Screen Shot 2016-10-17 at 4.29.05 PM

Общата застроена площ, с която разполага комплексът, се равнява на малко над 1 000 000 квадратни метра, а броят на служителите на Apple, които ще упражняват своята дейност в новия кампус, ще нарасне до 3000 души, което изобщо няма да представлява проблем, имайки предвид, че компанията от Купертино ще стопанисва 40% от наличното пространство.

Screen Shot 2016-10-17 at 4.29.48 PM

Мащабните строителни дейности вече са в ход, а в настоящата статия ви запознахме и с изключително любопитните архитектурни проекти, съобразно които ще бъде обновен емблематичният комплекс.

Източник: businessinsider и 9to5mac

Vitosha birthday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.