https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-179919-GettyImages-463195167

Apple с нов проект за научно-изследователски център в Китай

#Новини
2016. 08. 17.

Любопитната информация за изграждането на първия научно-изследователски център на компанията от Купертино в Китай е споделена от Ройтерс, като агенцията се позовава на твърдение, тръгващо от китайските държавни медии. Според информацията, Тим Кук е поел ангажимент към премиера Zhang Gaoli центърът да бъде изграден до края на настоящата година.

Плановете за изграждане на научно-изследователски център на Apple в Китай датират от май месец на настоящата година, точно когато ръководителят на китайския индустриален и технологичен регулатор сподели своето желание пред Тим Кук за задълбочаване на взаимоотношенията между технологичния гигант и Китай, за което той лично изявява готовност да окаже съдействие.

Проектът изобщо не трябва да ни учудва, още повече след като си припомним и другите два проекта за изграждане на научно-изследователски центрове на Apple, и то само през изминалата половин година.

За центъра в Гренобъл, който ще се занимава с разработването на нови технологии, свързани както с хардуерното заснемане, така и със софтуерната обработка на изображения в предстоящите iOS устройства, може да си припомните, като посетите следната връзка, а за този в Индия, като натиснете тук.

По всичко изглежда, че компанията от Купертино се стреми да наеме най-добрите специалисти в световен мащаб, като добре осъзнава, че не всеки един от тях би преместил както своята месторабота, така и своето ежедневие в САЩ. За това към днешна дата компанията от Купертино разполага с изградени центрове във Франция, Израел, Япония, Швеция и Обединеното кралство.

На второ място, Apple със сигурност се опитва да установи по-задълбочени връзки с китайския пазар и правителство, както и да защити своите права и продукти в една държава, с която дълги години имаше по-несигурни отношения.

Любопитен е фактът, че китайското правителство поставя всички Apple устройства, особено мобилните, като iPhone и iPad, под постоянен контрол и наблюдение с цел предоставяне на по-голяма сигурност както на потребителите, така и на собствениците на интелектуални права.

Добре познатите услуги като iBooks, както и цялото видео съдържание на iTunes, са забранени, докато от друга страна патентното ведомство на Китай обявява iPhone 6 като копие на Китайски смартфон.

Източник: 9to5mac

Добави коментар