Apple-Design-Awards-2016-cover-746x419

Наградите на Apple за дизайн на приложения 2016 година

#Новини
2016. 06. 15.

Съвсем традиционно и тази година на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 се връчват наградите за дизайн на приложения в различни категории. Конференцията стартира в понеделник, за което може да си припомните тук, а наградите вече отличиха избрани приложения, както и техните разработчици.

Измежду наградените тази година забелязваме наличието и на талантливи студенти, като Joaquin Ramirez Vila с разработеното от него занимателно приложение Linum, представляващо вид пъзелна игра. Абсолютно наравно в категорията с него застава и Joshua Deichmann, отново талантлив студент, разработил страхотната 2D аркадна игра наречена Dividr.

students-apps-ada
От лявата страна на изображението виждате приложението Dividr, а от дясно Linum

 

Останалите десет награди за дизайн са получени от компании, разработили страхотни приложения в различни категории. На първо място бихме посочили изключително интересната игра Lara Croft Go, разработена от Square Enix Inc. В приключенската игра е обърнато внимание към всеки един детайл, включително героите и околната среда са изобразени по един удивителен начин.

Screen Shot 2016-06-15 at 13.25.32
Приключенската игра Lara Croft Go

 

Следващото наградено приложение, на което ще обърнем внимание, попада в съвсем различна категория. Complete Anatomy е разработено от 3D4Medical и ни запознава по уникален 3D начин с анатомията на човешкото тяло. Приложението е предназначено за студенти по медицина, практикуващи медицински лица, както и за всички любознателни личности.

Screen Shot 2016-06-15 at 13.25.52
Анатомичното приложение Complete Anatomy

 

На трето място искаме да ви запознаем с поредното наградено приложение Chameleon Run, разработено от Noodlecake Studios Inc. Предизвикателната игра ще ви постави в забързаната ролята на бягащото човече, което се управлява по изключително интуитивен начин, а великолепната графика е съчетана със страхотни аудио ефекти.

Screen Shot 2016-06-15 at 13.26.20
Предизвикателната игра Chameleon Run

 

С награда за дизайн бяха отличени и неотстъпващите по никакъв начин на изброените по-горе, чудесни приложения като:

Frame.io – разработено от Frame.io, Auxy – разработено от Auxy, Streaks – разработено от Zervaas Enterprises, INKS. – разработено от State of Play Games, Zova Personal Trainer – разработено от Zova, Ulysses Mobile – разработено от The Soulmen и dj Pro – разработено от Algoriddim.

Повече информация за отличените приложения може да откриете на официалната страница на Apple, както и в App Store, а победителите се оттеглиха с традиционното ADA (Apple Design Awards) кубче, както и с по едно копие на всеки създаден от компанията от Купертино продукт. Сигурни сме, че разработчиците ще направят всичко по силите си да представят своите продукти по един уникален начин и на следващите награди, а ние бихме ви припомнили миналогодишните победители, които може да видите тук.

Добави коментар