imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Научно-изследователски център на Apple в Гренобъл


Apple планира да отвори изцяло нов научно-изследователски център във Франция, които по проект ще се занимава с разработването на нови технологии, свързани, както с хардуерното заснемане, така и със софтуерната обработка на изображения в предстоящите iOS устройства.

За плановете на компанията разбрахме от френския вестник Dauphiné Libere, а информацията изглежда съвсем достоверна, още повече като вземем предвид, че Apple вече разполага с екип от над 10 инженери, които разработват технологии за образна диагностика в Европейския изследователски център Minatec.

le-groupe-informatique-a-la-pomme-va-installer-une-equipe-d-une-vingtaine-de-chercheurs-dans-un-batiment-situe-en-centre-ville-de-grenoble-photo-le-dl-christophe-agostinis-1468495773-e1468541385362

От друга страна плановете са подкрепени и с потвърдената информация за подписан договор за наем от страна на Apple, благодарение, на който, компанията ангажира сграда в Гренобъл с разгърната застроена площ от 800 кв. м., върху които около 30 инженери ще упражняват своята дейност.

Сградата, която съвсем скоро ще се превърне в научно-изследователски център за разработване на технологии, обслужващи изображенията във всички iOS устройства се намира на Rue Ampere, а в нея ще бъдат поставени необходимите за целта техника и оборудване.

iphone-6s-camera-640x322

Според източника, Apple ще упражнява своята дейност в Гренобъл в тясно сътрудничество с STMicroelectronics – компания, която многократно е произвеждала и доставяла компоненти за устройства като iPhone и iPad по поръчка на Apple.

Съвсем не случайно, вградената камера, с която разполага iPhone се позиционира като най-популярната “point-and-shoot” в световен аспект, а компанията от Купертино не спира да отделя огромен ресурс за разработването на нови технологии, които да повишат нейното качество, което може да бъде открито при всяко едно следващо поколение iPhone.

Припомняме ви, че очакваният „iPhone 7“, който ще дебютира през септември ще предложи висококачествена камера с по-голям сензор, а вариант Plus ще ни запознае дори с вградена двойна камера, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник: Dauphiné Libere

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.