imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple и приходите от продажби на iPhone за Q4 на 2017


През първото фискално тримесечие на тази година, което обхваща периода от началото на октомври месец до края на декември миналата година, Apple може да се похвали с реализиран приход от 88.3 милиарда долара и печалба от 20.1 милиарда. За да се запознаете със завидните резултати и продажби по категории, посетете тази връзка, а ние ще разгледаме последния доклад на Strategy Analytics, според който Apple се подрежда на първо място в класацията по приходи от смартфон продажби в световен мащаб.

В рамките на отчетния период или през първото фискално тримесечие за годината Apple регистрира 77.3 милиона продадени iPhone-a, което представлява малък спад спрямо отново този период, но година по-рано. През Q1 на 2017-та Apple реализира продажби от категорията на 78.3 милиона устройства, но не трябва да забравяме, че през Q4 на 2017-та дебютира и иновативното десето поколение, което явно оказва не малко отражение върху приходите на компанията.

Apple реализира приходи от iPhone продажби през последните три месеца на 2017 година в размер на завидните 61.4 милиарда долара, които представляват 51% от всички приходи от категорията, спрямо 54.2 милиарда долара и 48.5% дял отново през този период, но година по-рано. Второто място в класацията на Strategy Analytics е отредено за Samsung с около три пъти по-малко приходи от продажби в размер на 18.9 милиарда долара и дял от 15.7%, спрямо 16.2 милиарда долара и дял от 14.5% през последното тримесечие на 2016-та година.

Точно след Apple и корейците, любопитната класация на Strategy Analytics отличава Huawei. Приходите от смартфон продажби на компанията през отчетния период се равняват на 8.4 милиарда долара или с 1.2 милиарда повече, спрямо година по-рано. Huawei може да се похвали с дял от 7% от всички приходи от смартфон продажби, спрямо своите 6.5% година по-рано, а за да разберете повече за смартфона на Apple от най-висок клас, който определено е оказал положително отражение върху рекордните приходи на компанията през   последните няколко месеца на миналата година, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

Christmas MBP article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.