imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple и едно интересно интервю на Bloomberg с Тим Кук


Провеждането на разговор или среща с изпълнителния директор на Apple не е толкова често срещана възможност, но Bloomberg вече може не само да се похвали с такава, но и с едно доста интересно интервю. Медията явно ще ни запознае с пълната статия само след няколко дни, но до тогава нищо не ни спира да разгледаме няколко основни части от любопитната среща.

Припомняме ви, че по време на WWDC в началото на юни Apple представи HomePod или една интелигентна Siri тонколона, чрез която всеки може да управлява своите домашни Smart аксесоари по съвсем лесен начин. Новото предложение се отличава със страхотни характеристики, но Bloomberg не пропусна да повдигне темата за неговата висока цена.

01_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first

Apple ще стартира продажбите на HomePod към края на настоящата година в САЩ, Великобритания и Австралия. Пазарната цена на предложението ще бъде около 350 долара, но нека видим и мнението за нея на Тим Кук:

Вероятно помните, че когато представихме iPod доста хора се питаха защо да дават 399 долара за един MP3 плеър. Появата на първия iPhone и iPad отново предизвика този въпрос, но все пак ние имаме опит и знаем точно какъв продукт ще се хареса на нашите потребители. Когато бях малък, стереото беше едно от най-важните неща, които трябваше да притежавам, като сега не е много по-различно. Аудиото е доста важно за всеки от нас, не само за подрастващите, а HomePod определено ще зарадва голяма част от потребителите и нещо повече – ще разтърси техните домове.

02_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first

Следващата интересна, но и доста кратка към момента тема, върху която Bloomberg постави акцент, е развитието на Добавената реалност. Според Тим Кук технологията има изключително широко поле за развитие, но все пак компанията среща и малко пречки пред своята крайна цел, но това не е толкова страшно. Всяко препятствие, според изпълнителния директор, не е нищо друго освен една градивна стъпка, а всеки потребител ще бъде точно толкова развълнуван колкото Тим, след като се запознае със страхотните възможности на AR.

Вероятно най-интересната част от любопитното интервю е тази, когато Bloomberg попита Тим Кук по какъв начин оценява Apple след като встъпи в длъжност, след ерата на Стив Джобс и какви са неговите настоящи планове за развитието на компанията. Изпълнителният директор изобщо не мисли за това, просто иска да бъде запомнен като достоен човек, а колкото до Джобс:

Той винаги трябва да остане в сърцето на Apple, без значение от броя на изпълнителните директори след него и през следващите сто години. Явно с времето компанията ще се променя, но стабилната основа, която постави Стив Джобс винаги ще оказва положително отражение.

03_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first

С останалата и вероятно доста интересна част от интервюто на Bloomberg ще се запознаем съвсем скоро, а за да се разберете повече за HomePod и всички останали нови продукти и операционни система на Apple, просто посетете следната връзка.

Източник: MacRumors

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.