imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple работи с LG върху сгъваемо поколение iPhone


Преди около година разгледахме появата на страхотните пластични OLED панели на LG, но заедно с тях се запознахме и вероятно с първата или поне една от първите прогнози за iPhone 8. След като вече знаем всичко за iPhone 8 и 8 Plus, както и за иновативния iPhone X, можем да разгледаме върху какво акцентира съвместната работа на Apple с LG.

През декември 2016 година чухме за пръв път за сгъваемите екрани с OLED матрица на LG, а вече знаем, че технология ще се появи през 2018 година, като Apple може да се превърне в един от основните партньори на иновативната разработка и не само. Според корейската информационна платформа The Investor, двете компании не само се опитват да проектират сгъваемо поколение iPhone, но и работата върху устройството вече е стартирала.

Нямаме никаква представа по какъв начин може да изглежда един сгъваем iPhone. Решенията, които може да предложи технологията определено са доста разнообразни. През последните две години LG се похвали с няколко прототипа на своята разработка, като вариант, наподобяващ книга, който може да се сгъне по съвсем стандартен начин на две части и такъв, който може да навиете като вестник, а ние ви припомняме, че OLED панелите за iPhone X са произведени от Samsung.

Корейският гигант ще достави екраните и за бъдещите iPhone поколения, с които ще се запознаем през 2018 година, но съвсем умишлено, Apple оставя работата по сгъваемата разработка в изолация от компанията, поради две основни причини. От една страна, LG може да се похвали с няколко и то вече разработени прототипа, а от друга съществува вероятност Samsung не само да копира технологията, но и да побърза да я представи в някое от своите смартфон предложения преди Apple.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.