Apple-Maps-Transit-cover

Общественият транспорт в кои градове ще бъде включен в Apple Maps

#Новини
2015. 05. 28.

Две години и половина след пускането на Maps приложението за iOS, все още в него не са включени инструкции за придвижване с обществения транспорт. Очаква се с появата на iOS 9 това да се промени, но изглежда, че първоначално обхватът на новата функция ще бъде доста ограничен.

Прогнозите са, че обновеното Maps приложение за iOS 9 ще включва обществения транспорт само на шест града – Ню Йорк, Сан Франциско, Торонто, Лондон, Париж и Берлин. Вероятно е функцията да се поддържа и за някои градове в Китай. Така голяма част от жителите на мегаполиси като Рим, Мадрид и Москва ще останат “на сухо”.

Apple планира постепенно да увеличава обхвата на инструкциите за ползването на обществения транспорт, като първите градове в списъка са Бостън и Токио. Изглежда от компанията от Купертино са избрали подход, насочен към предоставянето на качествена услуга, за сметка на количеството. Transit функцията в Maps ще улесни живота не само на жителите на градовете, в които е налична, но и на туристите, които ги посещават.

Apple-Maps-tomegkozlekedes-koncepcio
Снимка: 9to5Mac

От друга страна, преди близо две години Apple придоби компании като Embark и Hopstop, фокусирани в областта на инструкциите за придвижване с обществен транспорт. Тяхната база данни включва обществения транспорт в над 600 града. В това отношение шест града не са никак много.

Все пак от Apple със сигурност ще положат доста усилия, за да увеличат обхвата на новата услуга. А когато от Apple се заемат с нещо, обикновено го правят добре.

Източник: The Verge

Добави коментар