imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple може да придобие част от 5G производството на Intel


Преди малко повече от година и половина Intel представи своя нов 5G модем, който може да достигне до завидната пикова скорост от до 6 Gbps. Към днешна дата първата партида вече е произведена, но има и една особеност. Преди около два месеца компанията обяви, че напуска бизнеса с 5G модеми за смартфони, като ще акцентира върху производството на високоскоростните модеми за настолни, преносими компютри и други устройства за пренос на данни, но нека видим кой ще поеме ангажимента за производството на 5G модеми в очакваните iPhone поколения.

Новата 5G мрежа няма да намери място в очакваните iPhone поколения през 2019 година, което според практиката на Apple е съвсем очаквано. Все пак компанията трябва да извърши всички задължителни тестове на стандарта и не само. Intel може да достави значителни количества от своите нови модеми след около 15 месеца, което реално погледнато вече не е от никакво значение. Малко преди Intel да обяви решението си, Apple сключи споразумение с Qualcomm, чрез което всички съдебни претенции между компаниите отпадат, а това съвсем ясно ни показва и кой ще се ангажира с производството на вградените 5G модеми в очакваните iPhone поколения през 2020 година или поне на част от тях.

Съществува реална възможност Apple да заложи на друг или просто на още един производител на 5G модеми за своите iPhone поколения, а според последния доклад на Fast Company от преди няколко месеца, вариантите на са много. След като игнорираме възможността за вграждане на произведените високоскоростни 5G модеми от Samsung, се насочваме към вероятността Apple да откупи производството на високоскоростните 5G модеми от Intel и да възобнови процеса по разработване на предложението, а ние имаме една добра новина. Според The Information, компанията от Купертино вече води преговори с Intel относно прогнозираното придобиване.

Тепърва предстои да разберем какво ще се случи с новата високоскоростната мрежа и очакваните iPhone поколения, а ние ви припомняме, че поетапното глобално навлизане на 5G ще протече между тази и следващата година, но има и още една причина, поради която допускаме, че Apple може да представи своите първи 5G устройства през 2020-та. Не трябва да забравяме, че първите поколения 4G модеми изразходваха батериите на мобилните устройства доста бързо, в което се крие и причината, поради която компанията от Купертино изчака появата на второто поколение модеми, които намериха своето място в iPhone 5.

Източник: 9to5mac

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.