imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Music вече има над 10 милиона плащащи абонати


Когато от Apple пуснаха Apple Music като услуга, анализаторите на стрийминг пазара изтъкнаха, че най-вероятно Spotify е намерил своя достоен конкурент. Още през октомври стрийминг услугата на Apple се похвали с 6,5 милиона плащащи абонати. Явно темповете на Apple Music възхода стават все по-интензивни.

Само за три месеца от тази октомврийска статистика, потребителите са скочили от 6,5 милиона до 10 милиона. Това изтъква доклад, изготвен от Матю Гарахън и Тим Брадшоу от реномираното издание Financial Times. Известният музикален анализатор – Марк Мулиган от Midia Research, пък споменава, че Apple Music има „потенциала да е водещата услуга за музикален абонамент през 2017 година“.

Apple Music настройки

Надминаването на 10 милиона потребителя е ключов измерител на успеха на Apple Music. Това е близо половината от настоящите плащащи абонати на лидера в нишата – Spotify. Уточнението на анализатори е, че на Apple са били нужни само шест месеца, за да достигне тази численост. Spotify удари 10 милиона платени абонаменти през 2014 г., но за този рекорд на шведската компания ѝ бяха нужни цели шест години.

Потребителите избират да мигрират към стрийминг услуги все повече и повече. Това обаче се отразява негативно на свалянето на музика (включително и от iTunes). Още през миналата година Nielsen Music обяви, че общият брой продадени албуми в САЩ са паднали с 9%. Свалянията на единични песни пък е с цели 12% надолу. От друга страна, ползващите стрийминг услуги са се увеличили с 50%.

Apple демонстрира желанието си да наложи Apple Music като лидер в бранша, като изкара и Android приложение за стрийминг услугата. Явно и това е оказало влияние за рекордния потребителски ръст, който Apple Music отчита.

Apple Music за Android

По думите на Мулиган, нищо чудно да видим как стрийминг услугата на Apple достига до 20 милиона платени абонаменти през 2016 г. Съдейки по статистиките, има голяма вероятност прогнозата му да се окаже вярна. Ако пък сте пропуснали някои по-интересни Apple Music реклами, не подминавайте елегантната поредица „Discover“.

Източник: Apple Insider, 9to5 Mac. Изображение: Digital Trends, iMore.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.