imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Music вече има 10 милиона абонатa


Apple Music е наличен от около един месец, а услугата за стрийминг на музика очевидно предизвиква голям интерес сред потребителите. Според последни данни, Apple Music вече има около 10 милиона абоната.

Сведенията идват от анонимни източници, свързани с големите музикални компании, и бяха публикувани в сайта HITS Daily Double. Данните може да произлизат директно от Купертино, тъй като от Apple споделят статистиката за стриймването от своята музикална услуга с големите лейбъли.

10 милиона абоната за четири седмици е цифра, която надхвърля очакванията дори и на Apple. Все пак не бива да се доверяваме сляпо на истинността на тези данни. Секцията с новини на сайта, където беше публикувана информацията, носи името “Rumor Mill” (“Мелница за слухове” или нещо подобно).

От друга страна, 10 милиона абоната за четири седмици не е невъзможна цифра, имайки предвид голямата база от клиенти на Apple. Освен това, само една седмица след излизането на iOS 8.4, в която за пръв път се появи Apple Music, вече 40% от абонатите си бяха инсталирали тази операционна система. Не трябва да пропускаме и репликата на Тим Кук, който при обявяването на финансовите резултати за последното тримесечие, каза, че “милиони и милиони” вече са се абонирали за безплатния тримесечен период, в който могат да ползват услугата. Престои да разберем дали всички тези абонати в последствие ще се доверят на Apple Music, когато ще се налага да плащат за услугата.

iphone6-applemusicКонкурентните платформи за музикален стрийминг имат значително повече абонати. Spotify има 20 милиона плащащи клиента от общо 75 милиона активни потребителя. Активните потребители на Pandora пък са 79.4 милиона. Тези услуги обаче са натрупали своята база от клиенти за доста по-продължителен период от време в сравнение с четирите седмици, през които Apple Music е наличен. Освен това, от трите платформи единствено Apple Music няма да има опция за безплатно ползване.

Говори се, че от Apple са си поставили за цел броят на абонатите на Apple Music да достигне 100 милиона. Доста голяма цифра, за изпълнението на която ще трябва да бъдат привлечени освен нови потребители, които за пръв път ползват услуга за стрийминг на музика, така и част от клиентите на Spotify и Pandora.

Източник: HITS Daily Double, AppleInsider

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.