imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Music с 6.5 млн. плащащи абонати


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук даде интервю за Wall Street Journal, в което засегна някои от важните теми, вълнуващи феновете на компанията. Кук говори за Apple Music, iPhone, автомобилната индустрия и др.

Първоначално Кук беше запитан за продажбите на Apple Watch. Той отказа да разкрие конкретни цифри, но сподели, че се наблюдава ръст. Кук допълни, че Apple възнамерява да развие още повече здравните и фитнес функционалности на своя часовник, тъй като те се харесват на потребителите.

На въпрос дали Apple трябва да забързат темпа на иновациите, загърбвайки “s” сериите на iPhone, Кук отговори, че iPhone 6s има също толкова нови технологии, колкото и iPhone 6.

Относно Apple Music, Кук спомена, че услугата се радва на 6.5 милиона плащащи абонати, което е доста по-малко в сравнение с 20-те милиона потребители, ползващи платената версия на Spotify. Общият брой на плащащите и използващите безплатния тримесечен период абонати на Apple Music е 15 милиона.

Кук разкритикува телевизионната индустрия, окачествявайки я като “ужасна и разбита” и, че трябва да бъде “модернизирана”. Той спомена, че “началният изстрел е даден” благодарение на Apple, визирайки вероятно новото Apple TV, където приложенията заемат все по-централно място.

Apple-TV-megerkezett-cover-746x419Разбира се, нямаше как да бъде подмината темата за предполагаемия автомобил, който се очаква Apple да пусне на пазара към края на това десетилетие. Както можеше да се очаква, Кук отклони темата, насочвайки я към инфотейнмънт системата CarPlay. Все пак, той спомена, че очаква “огромна промяна в индустрията” и иска “хората да имат iPhone изживяване в техните автомобили”. Освен това, Кук засегна нарастващата роля на софтуера и автономното управление на колите на бъдещето.

Друг аспект на интервюто, който трябва да отбележим е, че Кук насочи вниманието върху ангажираността на Apple за запазване на поверителността и сигурността на своите потребители.

Източник: The Verge

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.