Apple-Music-Android-cover-746x419

Apple Music тръгна и за Android

#Новини
2015. 11. 11.

Приложението Apple Music вече е налично за сваляне и от Google Play Store. Така Android потребителите също ще могат да се възползват от тримесечния безплатен период за ползване на услугата за музикален стрийминг на Apple.

Apple Music приложението представлява първия реален опит на Apple да навлезе по-сериозно в смартфоните, ползващи Android операционна система. Вярно е, че компанията от Купертино има и други свои app-ове в Google Play Store като Move to iOS и приложението за управление на Beats Pill+ колоната, но те не са по-нишови и не са насочени към масата от Android потребители.

Apple-Music-Android-1Apple Music за Android има почти същите характеристики, както и за iOS. Приложението дава достъп до над 30 милиона песни, до Beats 1 и останалите онлайн радио станции, както и до специалните персонални предложения, съобразени с индивидуалните музикални вкусове на потребителите. Apple Music за Android включва същите ръчно създадени плейлисти, както iOS версията, и Connect платформата, свързваща изпълнителите с техните фенове.

Apple-Music-Android-2Все пак обаче Apple Music за Android е бета версия, което означава, че някои функции още й липсват. От Apple отбелязват, че музикалните видеа все още не са налични в Android версията на приложението, както и, че за създаването на семеен абонамент се изисква Mac компютър или iOS устройство.

Еди Кю от Apple увери, че Apple Music за Android изглежда напълно като Android приложение, а app-ът е оптимизиран, така че да бъде удобен и интуитивен за потребителите на тази операционна система.

unnamedОценката от 3.1, която е поставена на Apple Music от потребителите в Google Play, е изключително висока за Android приложение, пуснато от Apple. Другите app-ове на Apple в Play Store (Move to iOS и Beats Pill+) са с оценки от около 2.0. Можете да видите, че мненията са силно полярни, а потребителите дават главно или най-високата или най-ниската оценка.

Източник: The Verge

Добави коментар