imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple на трето място в класацията The Global 500 на Fortune


Вече знаем, че през изминалата година разработчиците на приложения за iOS са си разделили завидната сума от над 20 милиарда долара. App Store може да се похвали с доста сериозен ръст в своите продажби, но стойността на всички приходи на Apple е много по-висока, за което свидетелства и последната класация на Fortune. Интересната надпревара The Global 500 ще ви запознае с компаниите, които реализират най-високи приходи за 2018 година и то в световен мащаб.

По всичко изглежда, че Apple достига стабилните приходи от 265.595 милиарда долара през изминалата година, с което заема точно третата позиция в класацията на Fortune. Първото място е запазено за Walmart със завидните приходи на стойност от 514.405 милиарда долара, но след като разгледаме печалбата на компаниите, картинката се променя значително. В рамките на 2018 година Apple се отличава с печалба от 56.9 милиарда долара, с което заема челна позиция, докато Walmart може да се похвали с няколко пъти по-ниска печалба.

Припомняме ви, че през последните няколко години Fortune се възхищава на сериозните постижения на Apple. През 2016-та компанията достигна до един милиард продадени iPhone-а. Отново някъде по това време оценката на Apple мина 800 милиарда долара, а две години по-рано отново счупи този рекорд и зае първото място, като премина стойността от 700 милиарда долара. В рамките на миналата година компанията от Купертино достигна до пазарна капитализация от един трилион долара.

Припомняме ви, че през септември тази година ще се запознаем с още три изцяло нови iPhone поколения, които със сигурност ще окажат положително отражение върху приходите и печалбата на компанията. Всяко от устройствата ще се отличава с разпънат екран и Face ID система, която може да разпознае лицето на своя потребител, а за да разберете повече за тях, просто посетете тази връзка.

Източник: Fortune

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.