imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple наема криптографски експерт


Известният криптографски експерт Джон Калас ще работи отново с Apple, за да помогне на разработчиците от Купертино да проектират устройства с още по-висока защита.

Калас е съосновател на известни телекомуникационни компании, които предлагат висока защита на данни, като Silent Circle, Blackphone и PGP Corp, а от този месец, за трети път, ще работи заедно с компанията от Купертино върху развиването на функциите за сигурност на голяма част от предлаганите продукти.

jncallas
На снимката може да видите Джон Калас

Припомняме ви за публичната битка между Apple и ФБР, която започна, след като федералното бюро се опита да нареди на производителя да отключи телефона от атентата в Сан Бернардино, за което може да разберете повече тук. В разгара на конфликта, Едуард Сноудън също зае позицията на компанията от Купертино, а свързаните с проблема обстоятелства, вероятно са провокирали Тим Кук да предприеме действия относно засилването на сигурността на всички Apple устройства.

Шефът на ФБР Джеймс Коми
Шефът на ФБР Джеймс Коми

Представител на компанията от Купертино съобщи официално пред Reuters за ангажирането на Джон Калас, който между 2009 и 2011 година разработи система за криптиране на данни за всички мобилни и настолни компютри на Apple, а между 1995 и 1997 година създаде функцията за криптиране FileVault 2.

През останалото време от своето развитие, експертът създаде почти невъзможно за “разбиване” мобилно устройство, BlackPhone, както и компанията Silent Circle, която криптира телефонни разговори.

Всички статии, свързани с битката между компанията от Купертино и ФБР може да видите тук, а с политиката за защита на лични данни на Apple може да се запознаете, като видите доклада за прозрачност, тук.

Източник: cultofmac

Beoplay Voucher articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.