imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple News с първо ексклузивно съдържание за ползващите iOS 9


Apple News беше едно от дългоочакваните нововъведения в iOS 9. Още преди излизането на новата версия на iOS, Apple загатна за функционалността на приложението. Е, оказва се, че плановете на компанията са още по-амбициозни.

Въпреки, че iOS 9 е още в начален стадий, поради скорошното официално откриване на ъпдейта, Apple News вече започна с ексклузивното съдържание за Apple потребителите. Най-значимият пример за това идва от известната технологична медия Wired.

Таблоидът прави специален жест за Apple News читателите, пускайки извънредна история за световноизвестната архитектурна компания Bjarke Ingels Group (BIG). Именно BIG е отговорна за оформянето на новия Световен Търговски Център 2, строежа на който е оценен на близо 4 милиарда щатски долара.

Грабващата история на топ архитектите е налична само и единствено за Apple News читатели до вторник, 22 септември.

Apple News цели да преосмисли начина, по който потребителите имат достъп до новини и статии от цял свят. Налични са много функции за персонализиране на агрегирането на информация, като iOS 9 включва и рафиниран алгоритъм за предложения, базирани на предпочитанията на потребителя.

Що се касае до самите създатели на съдържание, Apple са разработили специална система за публикуване в Apple News. Тя позволява детайлно изпипване на съдържанието, включително динамични лейаути, персонализирана типография, естетически галерии и интерактивни анимации.

Пример за това как изглежда популярният сайт AppleInsider в Apple News.

Междувременно, iOS 9 постига рекорден процент на потребителска миграция. Три дни след официалното откриване на версията, цели 36,7% от iOS устройствата ползват iOS 9. Това надминава очакванията, дори след началния тласък от 18,3% мигрирали потребители през първия ден от пускането на iOS 9.

С подобни Apple News инициативи е повече от ясно, че технологичната компания желае да наложи нов стандарт при свързването на читатели и медии. Предстои да видим каква ще е следващата стъпка!

Източник: AppleInsider; заглавна снимка: The Wall Street Journal.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.