imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple ни запозна с macOS High Sierra, watchOS 4 и tvOS 11


След като ви представихме нововъведенията в iOS 11, редно е да се спрем и на останалите операционни системи, с които Apple ни запозна на WWDC 2017 – macOS 10.13, watchOS 4 и tvOS 11.

macOS 10.13

Изненадващо или не, Apple именуваха новата си операционна система macOS High Sierra, която се очаква да наследи актуалната macOS Sierra. Нека обаче видим какви са новостите. Safari ще се превърне в най-бързия в света, ще подобри сигурността си, а ще получи и функция, блокираща Autoplay (автоматичното възпроизвеждане на видеа), която ние намираме за много полезна. Според последните данни на Apple, Safari за Mac е 80% по-бърз от Chrome, като ще бъде любопитно да видим как нововъведенията в macOS 10.13 ще се отразят в ежедневното ни браузване.

01_apple_introduces_macos_high_sierra_and_othersMail: Опцията за търсене в Mail ще бъде обвързана със Spotlight, приложението ще поддържа изглед на разделен екран във Full Screen режим. Съобщенията пък ще заемат 35% по-малко място, благодарение на APFS файловата система.

02_apple_introduces_macos_high_sierra_and_othersPhotos ще получат нови опции за изглед, интелигентни филтри, по-добра възможност за разпознаване на лицата, а също така ще дебютира автоматично категоризиране. Функциите за редактиране ще бъдат разширени, а прехвърлянето в други програми, като Photoshop – улеснено.

Може би най-същественото въведение в macOS High Sierra е новата файлова система Apple File System, която ще замени досегашния вече остарял стандарт HFS. APFS вече стана налична за iOS, а с нея копирането и преместването на файлове ще става още по-бързо. И не само това, като цяло вашият Mac ще стане доста по-бърз.

03_apple_introduces_macos_high_sierra_and_othersH.265 ще смени H.264 видео стандарта, заради 4К поддръжката в macOS High Sierra.

GPU: Metal ще бъде заменен от Metal 2, което ще направи анимациите още по-скоростни, пестейки същевременно от батерията. Ще бъдат поддържани външни видео карти и VR – с Unity и Unreal Engine Steam VR. Малко сме скептично настроени към мащабна Mac гейминг революция, но нека се надяваме, че Apple може да ни опровергае.

05_apple_introduces_macos_high_sierra_and_otherswatchOS 4

Apple похвалиха продажбите на своя интелигентен часовник, споменавайки, че това е най-продаваният продукт в своята категория. Новостите в watchOS 4 са свързани с добавяне на нови “лица” – изгледи на началния екран, подобрения в Activity приложението, следящо вашата физическа активност, както и в Music.

tvOS 11

От Apple не обърнаха прекалено сериозно внимание на новата версия на операционната система за Apple TV, споменавайки, че Amazon Prime скоро ще стане достояние и на притежателите на тази разработка. Остава да почакаме до излизането на официалната версия на tvOS 11, да ъпдейтнем и да видим какво ново ще ни изненада.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.