imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple заяви патент за нова функция към Autocorrect


Функцията Autocorrect, която предлага и коригира погрешно изписани думи е широко разпространена и добре позната на всички. За съжаление, в голяма част от случаите тя ни предлага различни от желаните от нас думи, а на всеки се е случвало в бързината да не обърне внимание и да изпрати погрешно изписано съобщение.

Колкото и добра да е структурата на Autocorrect, функцията няма как да разбере смисъла на вашето изречение, което предполага възможност за допускане на грешки в коригирането. Въпреки, че развиването на коректността на функцията е постоянно, за да избегнете недоразумения с автоматично коригиран текст, Apple внесе в патентното ведомство на САЩ своя нов проект, които ще отличи коригираните думи във вашите съобщения.

autocorrect-patent

Получателите на съобщения ще имат възможност да проследят автоматично коригираните думи, както и да видят сходни предложения, които биха могли да променят коренно значението на вашето изречение. Въпреки, че все още нямаме подробна информация за допълнението, най-вероятно компанията от Купертино ще отличи с по-светъл цвят автоматично коригираните думи, което трябва да покаже на получателя, че при докосване на думата, ще има възможност да се запознае с други, различни по значение думи, но със сходно изписване, а оригинално изписаната от вас дума няма да бъде видима.

Screen Shot 2016-05-02 at 11.18.23

Допълнението към функцията засяга проблеми, които на пръв поглед не са значими, но при всички положения ще бъде изключително удобен вариант, с които ще може да внесете яснота, какво точно сте искали да кажете и да прекратите излишно недоразумение.

Внасянето на проекта в патентното ведомство не е знак, че той ще бъде реализиран, но разбира се съществува и вероятност да срещнете новата функция в очакваната 10-та версия на iOS, която очакваме на Световната конференция на разработчиците през юни месец. Повече информация за самата конференция можете да видите тук: “Вече знаем кога ще се проведе WWDC 2016”.

Източник: theverge и appleinsider

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.