imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple Pay вероятно ще стане достъпна и в България съвсем скоро


Ако все още не сте чували за мобилната Apple Pay услуга за разплащане през вашето iOS устройство, явно сега е точният момент да се запознаете с нея и то не поради друга причина, а защото до края на тази година от удобството ще могат да се възползват и потребителите на Apple в нашата държава.

Припомняме ви, че в рамките на миналата година Apple Pay достигна до потребителите в рамките на Полша, Норвегия, Казахстан, Белгия, Германия, Чехия, Саудитска Арабия, Австрия и Исландия, докато през следващите месеци или до края на 2019-та, полезната услуга ще може да зарадва и потребителите на Apple в рамките на България, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Литва, Лихтенщайн, Латвия, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения.

Все още нямаме никаква представа точно с коя система за разплащане и банка ще си партнира компанията от Купертино, за да предостави достъп до Apple Pay и на своите клиенти в рамките на нашата държава, нито за точната дата, на която услугата ще дебютира в България, но това не е толкова приоритетно. Важното е че до края на тази година това ще се случи или поне според последния доклад на системата за мобилни разплащания Monese, на който бихме могли да се доверим.

За да се възползвате от удобствата на Apple Pay или да извършвате плащания дори чрез ПОС терминал, използвайки вашето iOS устройство, трябва да разполагате с iPhone поне от шесто поколение или поне с iPad Air 2 и с някоя от последните версии на мобилната операционна система, но идва и най-интересната част. За да потвърдите желаното плащане, просто трябва да преминете през вградената Face ID или Touch ID система за разпознаване, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато Apple Pay се появи и у нас.

Източник: Monese

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.