imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Pay стартира официално и в България


Ако все още не сте чували за мобилната Apple Pay услуга за разплащания през вашето iOS устройство, явно сега е точният момент да се запознаете с нея. Удобството вече е достъпно и за потребителите на Apple в рамките на нашата държава, но има и една малка особеност. Към днешна дата, може да се възползвате от Apple Pay в България, единствено ако разполагате с карта за разплащане, издадена от Monese или Revolut, което до края на годината вероятно ще се промени.

Припомняме ви, че през миналата година Apple Pay достигна до потребителите в рамките на Полша, Норвегия, Казахстан, Белгия, Германия, Чехия, Саудитска Арабия, Австрия и Исландия. През последния месец услугата дебютира за потребителите на Apple в Люксембург, Унгария и Холандия, докато преди броени часове стана достъпна и за още 13 държави – България, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Литва, Лихтенщайн, Латвия, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения.

За да използвате Apple Pay в рамките на нашата държава, трябва да отворите заложеното приложение Wallet и да добавите вашата Monese или Revolut карта за разплащане и може да забравите за пластиката. Достатъчно е само да доближите вашето iOS устройство до желан ПОС терминал и да удостоверите плащането с Touch ID или Face ID, а ние имаме още една добра новина. Вероятно до края на тази година услугата ще бъде съвместима с голяма част от банковите институции в България, което означава само едно. Ще разполагате с възможност да използвате Apple Pay с вашата карта за разплащане, без значение от кого е издадена.

За да се възползвате от удобствата на Apple Pay, трябва да разполагате с iPhone поне от шесто поколение или поне с iPad Air 2, в комбинация с някоя от последните версии на мобилната операционна система iOS, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато към полезната услуга се присъединят още банкови институции в рамките на нашата държава. Разберете повече за Apple Pay в специално предвидения раздел за полезната услуга в официалния уебсайт на компанията, след като посетите тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.