imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple Pay стартира официално в Холандия


Ако все още не сте чували за мобилната Apple Pay услуга за разплащане през вашето iOS устройство, явно сега е точният момент да се запознаете с нея. До края на тази година очакваме от удобството да могат да се възползват и потребителите на Apple в рамките на нашата държава, но това не е всичко. Поетапното навлизане на Apple Pay в Европа вече е стартирало, за което свидетелства не само появата на услугата в Люксембург и Унгария преди около месец, но и в Холандия преди броени часове.

Припомняме ви, че през миналата година Apple Pay достигна до потребителите в рамките на Полша, Норвегия, Казахстан, Белгия, Германия, Чехия, Саудитска Арабия, Австрия и Исландия, докато през следващите месеци или до края на 2019-та, полезната услуга ще може да зарадва и потребителите на Apple в България, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Литва, Лихтенщайн, Латвия, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения, както се случи с тези в Люксембург, Унгария и Холандия.

Все още нямаме представа с коя система за разплащане и банка ще си партнира компанията от Купертино, за да предостави достъп до Apple Pay на своите клиенти в рамките на нашата държава, нито за датата, на която услугата ще дебютира, но това не е толкова приоритетно.  Важното е че до края на тази година услугата най-вероятно ще бъде налична, за което свидетелства не само последният доклад на системата за мобилни разплащания Monese, но и официалното навлизане на Apple Pay в Люксембург чрез BGL BNP Paribas, в Унгария чрез OTP Bank и в Холандия чрез ING.

За да се възползвате от удобствата на Apple Pay или да извършвате плащания дори чрез ПОС терминал, използвайки вашето iOS устройство, трябва да разполагате с iPhone поне от шесто поколение или поне с iPad Air 2 и с някоя от последните версии на мобилната операционна система, но идва и най-интересната част. За да потвърдите желаното плащане, просто трябва да преминете през вградената Face ID или Touch ID система за разпознаване, а ние няма да пропуснем да ви информираме, когато Apple Pay се появи и у нас.

Източник: MacRumors

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.