cover_pencil-746x419

Apple Pencil – дали Стив Джобс би одобрил този стилус?

#Новини
2015. 09. 13.

Стилусите са едни от най-недолюбваните от Стив Джобс устройства, както вече сме писали. Дали легендарният съосновател на Apple би променил мнението си, ако имаше възможност да види новото творение на неговата компания?

Сър Джони Айв, един от най-добрите приятели на покойния Джобс и гуру на дизайна в Apple, окачестви новия стилус като “невероятен”. Маркетинговият шеф на компанията Фил Шилер пък го нарече “удивителен”. Нека си припомним обаче какво каза самият Джобс за стилусите като цяло през 2007 година, когато представяше първия iPhone.

Кой иска стилус? Трябва да ги вадите, да ги махате, губят се. Ужас. Никой не иска стилус. Затова нека не използваме стилус.

По времето на представянето на първия iPhone всички останали използваха стилуси, но от Apple изтъкнаха, че пръстът е “най-доброто устройство за посочване в света”.

Десет години по-рано Джобс също заклейми стилусите:

Господ ни е дал 10 стилуса. Нека не изобретяваме още един.

Доста неща обаче се промениха оттогава – както стилусите, така и екраните. Преди масовото навлизане на капацитивните тъчскрийн екрани, пионер на които беше първият iPhone, се използваха резистивни тъчскрийн дисплеи. Техните възможности бяха доста ограничени и нямаше как, използвайки единствено пръста си, да имате контрол върху устройството. Стилусите тогава компенсираха недостатъците на този тип дисплеи.

Освен това, когато Стив Джобс заклейми стилусите преди 8 години, на пазара отсъстваха устройства като iPad Pro. Новият таблет е създаден да изпълнява много повече функции от браузване, гледане на филми и игра на игри. За някои от тези приложения е необходима много голяма доза прецизност, която острият връх на молива може да достави, за разлика от далеч по-дебелия човешки пръст. Apple Pencil е създаден така, че да копира характеристиките на истински молив, допълвайки ги с някои наистина впечатляващи възможности. video2_largeТой може да рисува по-дебели линии, ако приложите по-голям натиск, да добавя сенки, ако го наклоните, да предвижда какво искате да направите с него и да ви помага със своя набор от инструменти.

compatible_largeПредстои да разберем каква ще бъде реакцията на потребителите към новия стилус на Apple. Вие какво мислите за него?

Източник: The Verge

Добави коментар