apple_pencil_video-2

Apple Pencil ще може да пише върху trackpad-a на вашия Mac

#Новини
2016. 05. 21.

Преди няколко часа станахме свидетели на публикуван патент, който показва плановете на компанията от Купертино да асоциира Apple Pencil със стандартния “trackpad”, с който разполага вашия Mac.

Първоначалният патент е подаден в края на 2014 година, като голяма част от текста описва употребата на “писалката” върху тъч дисплей, но на някои чертежи забелязваме нейното приложение и върху стандартния за Mac “trackpad”.

apple-pencil-mac

Любопитните планове на компанията от Купертино за Apple Pencil обаче не свършват дотук. Патентът ни разкрива и други интересни възможности, които най-вероятно ще може да изпълнява “писалката”, като функциите на джойстик или дори да се превърне в удобна безжична мишка.

Според патента, новата версия на Apple Pencil ще превъзхожда многократно съществуващата, която може да се отличи единствено с възможността да отчете движение в три измерения, завъртане и ориентация.

Screen Shot 2016-05-19 at 18.57.59

Въпреки, че публикуваният патент не означава, че новата версия на устройството ще бъде произведена и пусната за продажба, писалката изглежда, че би била изключително удобна за много проектанти и дизайнери, които ще могат да използват устройството както на своя iPad, така и на настолния Mac.

Новият патент може да видите тук, съвместимостта между Apple Pencil и iPad Pro тук, a всички наши статии, свързани с темата, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

Добави коментар