imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple ще помогне в издирването на изчезнали тийнейджъри


По-рано днес, компанията от Купертино съобщи, че ще окаже помощ в издирването на две 14-годишни момчета, изчезнали миналата година в морето, след като iPhone-ът на едно от тях е открит в лошо състояние.

Двете момчета, Остин Стефанос и Пери Коен, са видени за последно на 24 юли миналата година. След изчезването им, бреговата охрана провежда осемдневно обстойно търсене, обхващащо 50 хиляди морски мили от Атлантическия океан, но за съжаление без резултат. За голяма изненада на всички, преди по-малко от месец, на 100 мили от бреговете на Бермуда е открита лодката на момчетата, а в нея и повреденият iPhone на Остин.

ht_found_iphone_austin_stephanos_jc_160425_4x3_992-780x585
Намерения iPhone на Остин

В изявление, бащата на Остин – Блу Стефанов, разкри, че производителят на телефона е готов да направи всичко необходимо, за да стартират повреденото устройство. Това ще бъде първата подобна процедура за компанията от Купертино, понеже устройството е било потопено в солена вода над осем месеца. Бащата на Остин споделя също, че вече са получили достъп до iCloud акаунта, но, за съжаление, бекъп-ът не е бил активиран.

072715+perry+cohen+austin+stephanos
Изчезналите момчета на 24 юли 2015 г.

Важно е да знаем, че помощта, която ще бъде оказана, не е в противоречие с политиката за криптиране на Apple, за която може да си припомните, като видите статията ни за стрелбата в Сан Бернардино. Ангажиментът, който поема Apple в случая, се ограничава единствено до специализиран ремонт и запазване на информацията на повреденото устройство, като в доклада не се споменава нищо за отключването му, при положение, че данните в него са криптирани.

Въпреки реставрацията, ако устройството е заключено, най-вероятно производителят отново ще съдейства, но този път за неговото отключване. Повече информация относно начина и обстоятелствата, при които Apple оказва съдействие, може да видите в статията ни, “Доклад за прозрачност на Apple за втората половина на 2015 година”.

Източник: cultofmac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.