imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Apple прави всичко възможно да представи iPhone 8 навреме


През последните няколко месеца разгледахме доста предположения, които загатват за едно не толкова приятно забавяне на iPhone 8. Значителна част от прогнозите поставят представянето на очакваното поколение съвсем навреме или през септември, но с една малка подробност. iPhone 8 може да бъде пуснат на пазара около месец по-късно, но вероятно това ще си остане просто един неосъществен сценарий.

Според голяма част от източниците, Apple изпитва трудност с вграждането на изцяло новата Touch ID технология в екрана на iPhone 8, но вероятно тази пречка вече е останала в миналото. Последният доклад на KGI отрича появата на проблемната технология и оставя нейната задача на вградения лазарен сензор, който ще може да разпознае вашето лице по изключително точен и бърз начин, а The Korea Herald свидетелства за още една съвсем неочаквана стъпка.

По всичко изглежда, че компанията инвестира десетки милиони долари за закупуването на производствени машини, но Apple няма да поеме процеса в свои ръце. Техниката ще бъде предоставена под наем на доставчиците на компоненти, за да се справят по-бързо с производството, а за да бъдем по-конкретни – машините са еднотипни и се използват за производството на така наречените Rigid Flexible Printed Circuit Board.

Гъвкавите платки наподобяват лентов кабел, но с една съществена разлика. Върху тях могат да бъдат инсталирани електронни компоненти, чрез което се спестява доста място в корпуса на устройството, а причината за изненадващата инвестиция не е никаква тайна. Според The Korea Herald един от доставчиците на компоненти е развалил своето споразумение с Apple за производството на вече споменатите RFPCB.

Надяваме се, че останалите две компании или Interflex и Youngpoong Electronics, които са натоварени с отговорната задача, ще компенсират своя конкурент и ще се справят с поръчката на Apple, още повече, че получават необходимите им за целта производствени машини.

Повече за iPhone 8 може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: MacRumors

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.