imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи Apple Watch 3 и Apple TV 4K


Точно както предполагахме, освен с новите iPhone поколения, по време на вчерашното Apple събитие, компанията представи Apple Watch 3 и Apple TV 4K. Часовникът се отличава с вграден LTE модул, а новото Apple TV може да се похвали с процесорен чип A10X и с четири пъти по-мощен видео ускорител, благодарение на което качественото 4K съдържание вече е една неразделна част от устройството, но нека видим всички останали промени в предложенията.

Apple Watch 3

Преди броени часове Тим Кук представи новото поколение Apple Watch, но точно преди това да се случи, сподели малко повече за сериозните успехи на умната разработката. Завидните 50% ръст в продажбите на часовника на годишна база и огромната стойност от 97% доволни потребители предизвикаха вълнение в залата, но преди да видим новото поколение, компанията пусна един страхотен видео клип, който ни показа приложението на Apple Watch в различни аспекти от нашето ежедневие.

Веднага след интересните кадри, на сцената застана Джеф Уилямс, който акцентира върху една доста сериозна възможност на третото поколение Apple Watch. Разработката може да следи вашия сърдечен ритъм и да го визуализира на екрана както по време на тренировка, така и в нормален режим на работа. При положение, че вашият сърдечен ритъм се повиши, когато не се намирате в процес на активна тренировка, умното устройство ще ви уведоми за състоянието.

Партньорството между компанията от Купертино и Stanford Medicine изглежда, че дава отражение върху Apple Watch от трето поколение. Ако устройството засече нездравословен сърдечен ритъм, вие може да получите информация за вашето състояние по доста лесен начин, а всичко това може да се случи и през второто поколение на умната разработка. Достатъчно е да изчакате до 19 септември, когато ще бъде пусната официалната версия на watchOS 4 и да я инсталирате на вашето устройство, а ние поставяме акцент върху вградения LTE модул в новата разработка.

Apple Watch 3 може да се похвали с около 70% по-бърз 2-ядрен процесор и вграден чип W2, като неговата задача оказва отражение върху вашата Bluetooth и WiFi връзка. Просто 85% по-висока скорост и то при 50% по-малка консумация на енергия и всичко това в корпус с дебелина, която не се различава по никакъв начин от тази на второто поколение. Завидните технически промени позволяват на устройството да стартира някое от всички над 40 милиона музикални предложения в Apple Music, да отправите команда до Siri или пък да достъпите до приложението Maps.

По време на представянето на третото поколение, видяхме и една реална демонстрация на страхотните възможности на вградения LTE модул. Няма нищо по-лесно от това да сте по средата на езеро и да звъннете примерно на ваш приятел през Apple Watch. Предложението може да се похвали с виртуална СИМ карта, като нейният номер ще съответства изцяло на този, който се намира във вашия iPhone.

Apple TV 4K

Уилямс напусна сцената, а на негово място отново зае своята позиция Тим Кук, който представи следващото ново предложение на компанията или Apple TV 4K, като основната промяна в разработката е скрита в името на поколението.

Останалата част от презентацията на висококачествената разработка е в ръцете на Eddy Cue, а ние вече знаем, че предложението се отличава с възможност да възпроизведе 4K HDR (10 Dolby Vision) съдържание и то без никакъв проблем.

Устройството разполага с процесорен чип A10X, който е еквивалентен на този в последното поколение iPad Pro, което означава, че и вграденият графичен ускорител е точно четири пъти по-мощен от този в четвъртото поколение Apple TV, което се отличава с процесор A8. Пред новата разработка се разкрива поле за впечатляващи приложения и игри, но има и още една добра новина – цената на всеки 4K филм ще бъде неразличима от тази на същото съдържанието, но в HD вариант.

По време на събитието, представители от студиото на ThatGameCompany ни показаха, че новото 4K поколение Apple TV се доближава значително до някоя мощна гейм конзола, но за да се възползваме от тези възможности на устройството, вероятно ще се наложи да изчакаме още малко. Все пак разработчиците на игри ще трябва да кодират някой интересен вариант, който да ни позволи да натоварим мощния процесор на Apple TV 4K.

За да разгледате новото осмо поколение iPhone, посетете тази връзка, а за да се запознаете със смартфона на Apple от най-висок клас или с iPhone X – натиснете тук.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.