imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи интелигентната колона HomePod


Виждали сме и сме тествали доста колони, но не и такава с логото на Apple. След като компанията революционализира начина, по който слушаме музика в движение с iPod, а наскоро постигна голям успех и с AirPods, сега Apple си поставя за цел да внесе нещо ново и в нашия хол.

HomePod не е просто обикновена Bluetooth колона, а по-скоро централно устройство с доста големи възможности. Слуховете се сбъднаха и спийкърът има цилиндрична форма, но не е съвсем същата като Mac Pro. Устройството е с височина от 17 см и е широко 14  см. То разполага със 7 говорителя и 6 микрофона. Благодарение на 30-градусовия дизайн, ще можете да поставите HomePod навсякъде във вашия хол, а качеството на звука ще бъде еднакво. Това, което задвижва интелигентния спийкър, е A8 чипът, характерен за Apple TV и iPhone 6.

01_Apple_introduces_a_smart_home_speakerПо време на представянето на HomePod, от Apple изтъкнаха неговата връзка с Apple Music, както и че ще можем да контролираме спийкъра с гласови команди към Siri. HomePod няма да има дисплей, въпреки че по-рано маркетинговият шеф на Apple Фил Шилер беше споменал, че няма смисъл от асистент, който да се контролира само с глас. Друга възможност за управление на колоната обаче дава чувствителната й на допир горна повърхност.

Една от основните функции на HomePod е неговата HomeKit съвместимост, като броят и разнообразието на аксесоари за интелигентен дом на пазара продължава да се увеличава. Включването и използването на HomePod става лесно – просто трябва да задържите iPhone-a си отгоре. Устройството ще бъде налично в Австралия, Великобритания и САЩ към края на годината, така че не всички можем да се надяваме да го открием под Коледната елха. С цена от 350 долара, Apple позиционира HomePod в средна ценова категория, сравнявайки се с останалите конкуренти на пазара.

02_Apple_introduces_a_smart_home_speakerПредстои да разберем дали HomePod ще успее да постигне успеха на предишни музикални разработки на Apple, като iPod и AirPods, или по-скоро ще се задоволи с периферна роля в портфолиото на компанията.

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.