imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus


Както и предполагахме, Apple представи три нови iPhone-a. Заедно със смартфона от най-висок клас – iPhone X, Apple ни запозна с iPhone 8 и 8 Plus.

За разлика от обичайната тенденция, този път не станахме свидетели на появата на “s” поколение, а iPhone 7 и 7 Plus ще бъдат наследени директно от iPhone 8 и 8 Plus. Ето как ще изглеждат те.

Дизайн

За първи път от iPhone 4s насам, смартфоните на Apple получават стъклен корпус. При iPhone 8 и 8 Plus той се допълва от алуминиева рамка. Дизайнът изглежда прекрасен, а ние се надяваме, че ще бъде също толкова здрав, колкото е и красив. Все пак, от Apple споменават, че за изработката на новите iPhone-и се използва най-издръжливото стъкло, включвано някога в смартфон. Цветовете са три: астро сив, сребърен и златен.

Хардуер

Новите устройства са напълно прахо и водоустойчиви. Говорителите са с 25% по-мощни, а благодарение на новия 6-ядрен A11 Bionic процесор, iPhone 8 и 8 Plus са със 70% по-бързи от предишните поколения, като всички 6 ядра могат да работят едновременно. Графичният процесор също получава подобрение и вече е с 30% по-мощен. За пръв път в iPhone, Retina HD дисплеят поддържа TrueTone технологията. Устройствата ще бъдат налични във варианти с 64GB и 256GB място за съхранение.

Камера

iPhone 7 и 7 Plus поставиха изключително високи стандарти по отношение на камерата, която може да бъде включена в един смартфон. iPhone 8 и 8 Plus ще се опитат да вдигнат нивото още по-високо. 12 МР задна камера е с по-голям и бърз сензор, системата за автофокус също функционира по-бързо, направени са подобрения и в светкавицата. По отношение на видеата, новите iPhone-и ще имат по-добра видео стабилизация, ще могат да заснемат видео в 4К резолюция до 60 кадъра в секунда и 1080p забавени кадри до 240 кадъра в секунда.

Двойната камера на iPhone 8 Plus ще може да снима в Portrait Lighting режим, който отделя основния обект от фона и може да доведе до забележителни резултати, както бе показано и по време на демонстрацията.

Добавена реалност

Още по време на WWDC, от Apple загатнаха, че добавената реалност ще играе все по-централна роля в бъдещите разработки на компанията. iPhone 8 в комбинация с iOS 11 е създаден така, че разработчиците да могат да се възползват максимално от съчетанието на софтуер и хардуер, за да направят своите приложения с елементи на добавена реалност. След пускането на ARKit, виждаме все повече подобни app-ове, които скоро вероятно ще станат част и от нашето ежедневие.

Безжично зареждане

От Apple вярват в бъдещето на безжичните технологии. Показаха го с AirPods и последните модели слушалки Beats, както и с премахването на аудио жака в iPhone 7. Днес прогнозите се оправдаха, а iPhone 8 и 8 Plus ще могат да се зареждат без кабел, благодарение на стъклената задна част на корпуса. Добрата новина е, че те ще са съвместими с Qi стандарта и ще могат да се зареждат върху повечето поставки за безжично зареждане на пазара, в автомобилите, разполагащи с тази възможност, както и върху някои такива мебели.

Очаквайте скоро подробности и за останалите продукти, които Apple представи тази вечер – iPhone X, Apple TV 4K, Apple Watch Series 3, както и други новини, свързани с днешното събитие.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.